Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Morena Žagar novo je pojačanje u Val grupi

17. Siječanj 2024.
Morena Žagar

Val grupa u novu je godinu ušla s novim pojačanjem. Na poziciji starije savjetnice, jednoj od vodećih komunikacijskih agencija na tržištu, pridružila se Morena Žagar koja je prethodno obnašala funkciju glasnogovornice Stalnog predstavništva Republike Hrvatske pri Europskoj uniji u Bruxellesu.

Proteklih deset godina Žagar je bila jedna od ključnih osoba u komunikacijskom timu Stalnog predstavništva, zadužena za koordinaciju između Hrvatske i Europske unije. Žagar se pridružuje Alpheus timu, specijaliziranom za javne poslove i zagovaranje u sklopu Val grupe.

– Ponosni smo da je sad dio našeg tima, jer će naša znanja obogatiti diplomatskim iskustvom i dubokim poznavanjem odnosa i komunikacije u sklopu institucija Europske unije – poručio je Mario Aunedi Medek, direktor Val Grupe.

Kroz dugogodišnji rad u Bruxellesu, Žagar je stekla duboko razumijevanje političkih, gospodarskih i kulturnih nijansi Europske unije, ključnih za diplomatske pregovore, lobiranje te usklađivanje različitih stajališta među državama članicama i brojnim institucijama Europske unije.

Njezino diplomatsko iskustvo dodatno je obogaćeno tijekom pripreme i provedbe hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a, ali nadilazi nacionalne okvire pa je tako uspješno koordinirala sveukupne europske komunikacijske napore u suočavanju s izazovima COVID pandemije. Ovakvo znanje i iskustvo, priopćili su, predstavljaju neprocjenjiv resurs za Alpheus i Val grupu, gdje će Žagar svojom stručnosti u području diplomacije, lobiranja i komunikacija doprinijeti izvrsnosti u uslugama prema klijentima iz različitih sektora.

27. travanj 2024 07:32