Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Nakon odlaska Bulića, novi član Uprave Kraša je Filip Mutić

20. Prosinac 2023.
Filip Mutić, Krašfoto Vedran Tolic

Nakon prošlotjednog odlaska Damira Bulića s mjesta člana Uprave Kraša, iz te su kompanije danas izvijestili da je na njegovo mjesto danas imenovan Filip Mutić.

Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora odlučeno je da Mutićev četverogodišnji mandat člana Uprave počinje 1. siječnja 2024. Mutić će kao član Uprave u svojem resoru biti zadužen za vođenje pravnih i općih poslova, ljudske resurse, korporativne financije, kontroling i informacijske tehnologije, navodi se u priopćenju Kraša.

Mutić ima osamnaest godina iskustva u financijama, od kojih je osam godina radio kao direktor financija u vodećim FMCG kompanijama kao što su Atlantic Grupa, Fortenova i Ledo, a u Kraš dolazi s pozicije glavnog financijskog direktora i člana Uprave koju je obnašao od 2019. godine u Ledo plusu.

– Zahvalan sam na prilici da postanem dio Kraševog tima, dio kompanije koja više od stoljeća stvara slatke uspomene i spaja generacije. Svakako želim opravdati dano povjerenje i zajedno s drugim kolegama raditi na razvoju ovog konditorskog diva. Vjerujem da će mi u tome pomoći dosadašnje iskustvo rada u kompanijama vezanim za proizvodnju te plasman hrane i pića. Znam da je ovo velika odgovornost prema svim dionicima – zaposlenicima, partnerima, dioničarima i našim potrošačima te ću dati sve od sebe da to povjerenje i odgovornost opravdam – izjavio je Mutić.

Podsjećamo, ovo je treća promjena u Upravi Kraša ove godine, nakon što je bivši predsjednik Uprave Slavko Ledić podnio ostavku na tom mjestu 31. ožujka, a zatim je prije nešto više od tjedan dana bivši član Uprave Damir Bulić također podnio ostavku na tu funkciju. Bulić je prije Ledića bio predsjednik Uprave Kraša, od 2011. do svibnja 2020.

Ledića je ove godine na čelu Uprave Kraša zamijenio Allen Halamić. Član aktualne Uprave još je i Mario Müller. Kako je navedeno u obavijesti na stranicama Zagrebačke burze, dosadašnji članovi Halamić i Müller ostaju članovi Uprave Kraša.

26. travanj 2024 16:48