Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Orbico u Zdenčini gradi najveći logistički centar, evo i kada bi trebao biti izgrađen

24. Srpanj 2023.
Izgradnja novog logističkog centra u Zdenčini, Orbico grupa foto Igor Šeler

‒ Veseli me što smo danas na ovome mjestu, gdje se ubrzano gradi naš novi distributivni centar. Ovaj korak je od velikog značaja za razvoj Orbica i naše logistike kao i cjelokupnog poslovanja. On će nam omogućiti pružanje kvalitetnije 3PL usluge postojećim i  novim partnerima.

Ovaj centar će biti naš najveći i najmoderniji logistički centar od svih koje imamo u 20 zemalja. Slične, iako nešto manje logističke centre otvorili smo proteklih godina u Poljskoj i Bugarskoj te i od ovog očekujemo da bude nositelj razvoja i inovacija baš kao što su i prethodni ‒ rekao je Branko Roglić, vlasnik Orbico grupe na proslavi početka izgradnje njihovog novog distributivnog centra u Gospodarskoj zoni Zdenčina vrijednog 40 milijuna eura.

Riječ je o projektu koji Orbico radi u suradnji s tvrtkom Logexpert najmodernijeg skladišnog prostora s raznim mogućnostima skladištenja roba u ambijentalnim i temperaturnim uvjetima.  Distributivni centar će u prvoj fazi biti opremljen potpuno automatiziranim shuttle sustavom za servisiranje B2B i B2C kupaca, a u kasnijim fazama i potpuno autonomnim robotskim sustavima koji će pomoći djelatnicima da posao odrade lakše, brže i preciznije. U ovom centru radit će tristotinjak ljudi, dodao je Roglić. 

Održiva gradnja 

‒ Danas je još jedan veliki dan za našu općinu i Zagrebačku županiju jer otvaramo još jedno gradilište investicije koja će kroz nova radna mjesta i dodatne prihode dati vjetar u leđa gospodarskom razvoju Općine Klinča Sela. Kada na područje jedne općine u kratkom periodu dolaze dvije velike tvrtke koje su prepoznatljive u čitavoj Europi pa i šire i koje upravo ovdje rade svoje najveće investicije ovakve namjene, zadovoljstvo je još veće ‒ komentirao je Miljenko Vučković, načelnik Općine Klinča Sela.

Tvrtka Logexpert u sklopu Zdenčina Logistic parka također planira izgraditi tri građevine ukupne površine 110 tisuća četvornih metara, slijedeći najnovije standarde u gradnji i očuvanju okoliša. Tako će na svim zgradama biti postavljeni solarni paneli koji će proizvoditi ukupno sedam megavata zelene energije. 

‒ Niz godina pozicioniramo našu županiju kao poželjnu destinaciju za ulaganje, a upravo ovakvi projekti znak su da idemo u dobrom smjeru. Ono što nas čini perspektivnim područjem za ulaganje svakako je naš geografski položaj i činjenica da našim područjem prolaze važni europski koridori. Također, značajne površine namijenjene za ovakva ulaganja nalaze se uz samu autocestu što je u prometnom smislu itekako važno jer se neće stvarati opterećenja na lokalnim prometnicama ‒ izjavio je Ervin Kolarec, zamjenik župana Zagrebačke županije. 

Također je podsjetio da se na području Zagrebačke županije nalazi tridesetak poduzetničkih zona u koje je Zagrebačka županija do sada uložila oko sedam milijuna eura, a u kojima posluju brojne strane i domaće korporacije. Završetak radova novog logističko distributivnog centra planiran je za ožujak 2024. godine, zaključuju iz Orbico grupe.

23. travanj 2024 16:39