Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Osnovana Udruga hrvatskih britanskih profesionalaca ACBP

05. Svibanj 2023.
Krešimir Krajnović (prvi lijevo) i Margareta Klinčić Tremac (druga s desna) i drugi članovi vodstva ACBP-a na predstavljanju Udruge u hrvatskom veleposlanstvu u Londonu 

U Londonu je prije nekoliko mjeseci osnovana Udruga hrvatskih britanskih profesionalaca ACBP (Association of Croatian British Professionals), čiji je cilj povezati hrvatske stručnjake koji rade u Ujedinjenom Kraljevstvu putem društvenih i profesionalnih događanja kako bi stvorili zajednicu s različitim vještinama i iskustvima u kojoj članovi aktivno podržavaju jedni druge profesionalno i osobno.

-Težimo biti vodeća platforma za poticanje značajnih veza, dijeljenje znanja i stručnosti te promicanje inovacija i suradnje između Hrvatske i Ujedinjenog Kraljevstva. Naša je vizija izgraditi snažnu i dinamičnu mrežu stručnjaka koji su predani pozitivnom utjecaju na društvo i koji su prepoznati po svojoj izvrsnosti i vodstvu u svojim područjima –  rekli su Krešimir KrajnovićMargareta Klinčić Tremac, supredsjednici Udruge.

ACBP osnovan je po uzoru na ACAP, udrugu istog karaktera u SAD-u, s kojom već i usko surađuje, a idejni pokretači okupljanja hrvatskih profesionalaca u Ujedinjenom Kraljevstvu bili su Krešimir Krajnović i Margareta Klinčić Tremac, koji su ujedno i supredsjednici Udruge. ACBP je za kratko vrijeme okupio oko 150 članova, a među prvima su mu se pridružili August Marčan, Filip Tremac, Matej Lovrenović i Marko Nižetić, redom mladi i visokoobrazovani stručnjaci koji žive i rade u Londonu.

image

Igor Pokaz, hrvatski veleposlanik u UK na domjenku na kojem je predstavljen ACBP

foto

Prvi izlazak u javnost ACBP imao je prošlog tjedna, na domjenku u hrvatskom veleposlanstvu u Londonu, na kojem se okupilo stotinjak uzvanika različitih profesija, kojima se prigodnim govorom obratio i hrvatski veleposlanik u UK-u Igor Pokaz.

Procjenjuje se da u UK-u živi između 15 tisuća i dvadeset tisuća Hrvata i njihovih potomaka, a ACBP si je za cilj postavio okupiti i povezati njih oko pet stotina.

29. travanj 2024 09:18