Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Otvoren novi logističko-upravni centar tvrtke Würth-Hrvatska u Velikom Trgovišću

08. Rujan 2022.
Predstavnici tvrtke Wurth Hrvatska

Svečano je otvoren novi logističko-upravni centar tvrtke Würth-Hrvatska u Velikom Trgovišću koji se prostire na 11 tisuća kvadratnih metara. 

- Izradio sam kompaniju na načelu jednakosti. Svatko u kompaniji je jednako vrijedan. Od zgrada su važniji ljudi i njihova suradnja. Onda uspjeh dođe sam od sebe - poruka je Reinholda Würtha, predsjednika Nadzornog odbora obiteljske zaklade Würth Grupe.

Kako piše u priopćenju, uz Reinholda Würtha i članove obitelji Würth, svečanosti je prisustvovao i Robert Friedmann, predsjednik Središnjeg upravnog odbora Würth Grupe. Govoreći o okolnostima kojima svijet svjedoči posljednjih godina, istaknuo je da Würth Grupa čini mnogo po pitanju održivosti, a sve zahvaljujući čvrstoj i jasnoj viziji obitelji Würth. Markus Sattler, viši potpredsjednik Würth Grupe Craft, naglasio je kako je upravo obitelj Würth omogućila izgradnju novog, modernog logističko-upravnog centra.

- Stigli ste na odredište jedne dionice puta koji je započeo još davne 1994. godine i trajao punih 28 godina. Na tom putu do sada smo okupili više od 35.000 partnera i 310 zaposlenika. Sada nam se s ovog odredišta otvaraju novi vidici i započinje novo putovanje, a gdje ćemo završiti ovisi o samo o našoj inovativnosti, proaktivnosti i znatiželji - poručio je predsjednik Uprave Würth-Hrvatska Nenad Vezmar.

U ime tvrtke uručene su tom prigodom i donacije za dječji vrtić i osnovnu školu načelniku Općine Veliko Trgovišće Robertu Grebličkom te predstavnicima Krapinsko-zagorske županije.

Marin Piršić, arhitekt iz ureda NFO koji potpisuje realizaciju zgrade, opisao je pet godina dug put do konačnog otvorenja novog sjedišta tvrtke. stičući posebnosti zgrade, zahvalio je više od 50 projektanata, stručnih konzultanata i drugih suradnika koji su pomogli u realizaciji.

U novoj središnjici tvrtke Würth–Hrvatska, tržišnog lidera iz područja montažnog pribora, spojne tehnike, alata i zaštitne opreme, rade 144 zaposlenika. Skladište koje se proteže na 6.300 kvadratnih metara podijeljeno je na zonu s policama s 8.400 lokacija te regalnu zonu s kapacitetom od 4.320 paletnih mjesta. Sustav pokretnih traka dugačak je 550 metara, s kapacitetom transporta od 1.000 kutija u 60 minuta. Tri ostakljena hodnika spajaju skladišni kompleks s upravnim dijelom zgrade. Na 4.700 kvadratnih metara nalaze se prostorije za edukacije, servis, veleprodajna trgovina, restoran s prostranom vanjskom terasom i konferencijske prostorije.

03. svibanj 2024 07:05