Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Reorganizacija Uprave Hrvatskog Telekoma, Krešimir Madunović postao novi član

08. Svibanj 2024.
Krešimir Madunovićfoto Ratko Mavar
Nadzorni odbor Hrvatskog Telekoma odobrio je dvije važne promjene u Upravi Hrvatskog Telekoma. Krešimir Madunović imenovan je novim članom Uprave i glavnim operativnim direktorom za privatne korisnike (COOR) Hrvatskog Telekoma. Istodobno, funkcija Ivana Bartulovića, dosadašnjeg člana Uprave i glavnog direktora za ljudske resurse (CHRO) uključivat će i nove nadležnosti te će postati članom Uprave i glavnim operativnim direktorom za ljudske resurse i korisničku podršku (COO). Obje promjene stupaju na snagu s 1. srpnjem 2024. godine, stoji u priopćenju kompanije.
 
Krešimir Madunović na funkciju člana Uprave i glavnog operativnog direktora za privatne korisnike dolazi s pozicije direktora Sektora marketinga za privatne korisnike Hrvatskog Telekoma te će biti nadležan za marketing privatnim korisnicima, upravljanje i razvoj brenda, digitalno poslovanje, razvoj proizvoda, prodaju, steering i upravljanje kanalima te korisničko iskustvo.
 
Karijeru je započeo u HPT Mostaru 1997. godine, a nastavio u T-Mobileu gdje je obnašao više menadžerskih funkcija, nakon čega 2009. godine preuzima funkciju Operativnog direktora Sektora prodaje za mala i srednja poduzeća Hrvatskog Telekoma. Članom Uprave Iskona za poslovne korisnike i veleprodaju imenovan je 2013. godine, a 2016. godine preuzima dužnost predsjednika Uprave Iskona, koju je obnašao do integracije Iskona u Hrvatski Telekom 1. siječnja 2024. godine. Diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu te završio MBA studij na IEDC Poslovnoj školi Bled.
 
Organizacijska promjena kojom se korisnička podrška (tehnički servisi te pozivni centar) vezuju uz područje ljudskih resursa jasan je znak još sustavnijeg povezivanja korisničkog iskustva s iskustvom zaposlenika, koji su neminovno povezani. Rezultat je to nastojanja Hrvatskog Telekoma da dodatno ojača svoj vodeći položaj u zadovoljstvu korisnika i zaposlenika. Ovom promjenom, dosadašnji član Uprave Ivan Bartulović, uz postojeća zaduženja, postat će nadležnim i za tehničke usluge privatnim, poslovnim i ICT korisnicima te za pozivni centar za privatne korisnike.

- Imajući u vidu 25 godina dugo iskustvo Krešimira Madunovića u telekomunikacijskoj industriji, odlično poznavanje tržišta, usmjerenost na korisnike i predanost uvođenju inovacija, njegovo imenovanje pridonijet će nastavku rasta i poslovnog razvoja Hrvatskog Telekoma. Promjena vezana uz povezivanje iskustva zaposlenika i korisnika potvrda je usmjerenosti Hrvatskog Telekoma prema izgradnji kompanije s najvećim razinama zadovoljstva korisnika i zaposlenika te predanosti u njihovom kontinuiranom unaprjeđenju do još viših razina - izjavila je ovim povodom Elvira Gonzalez Sevilla, predsjednica Nadzornog odbora Hrvatskog Telekoma.

Od 1. srpnja 2024. godine Upravu Hrvatskog Telekoma činit će Nataša Rapaić, predsjednica Uprave, Marijana Bačić, nadležna za segment poslovnih korisnika, Boris Drilo, nadležan za tehničke i informacijske funkcije, Siniša Đuranović, nadležan za korporativne poslove, Matija Kovačević, nadležan za financije, Ivan Bartulović, nadležan za ljudske resurse i korisničku podršku te Krešimir Madunović, nadležan za segment privatnih korisnika.
19. svibanj 2024 10:14