Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Saudijski Tawal preuzeo tornjeve United Grupe i započeo s radom u Hrvatskoj

28. Kolovoz 2023.
Tawal tvrtka

Stc grupa, motor digitalne transformacije u regiji MENA, objavila je da je njezina podružnica Tawal službeno započela s radom u Europi.

Priopćenje je uslijedilo nakon završetka TAWAL-ovog preuzimanja telekomunikacijskih tornjeva United Grupe u Bugarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji 25. travnja 2023. godine u sklopu strategije stc grupe za širenje i rast te nakon dobivanja svih potrebnih odobrenja od povezanih regulatornih organizacija.

TAWAL sada posjeduje i upravlja s više od 4.800 lokacija u Bugarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji, pružajući operativne usluge svojim novim klijentima u tim zemljama. Ova akvizicija predstavlja drugi korak plana širenja Tawal-a nakon pokretanja TAWAL Pakistana 2022. godine. Ukupni portfelj tornjeva Tawal-a sada premašuje 21.000 tornjeva u pet zemalja.

- Oduševljeni smo što smo pokrenuli naše poslovanje u Europi. Ovo postignuće predstavlja važnu prekretnicu za Tawal da proširi svoj otisak na druga važna tržišta. Koristeći svoje resurse i najbolje prakse, cilj nam je donijeti još veću vrijednost europskim tržištima omogućujući našim klijentima da posluju učinkovitije - rekao je Mohammed Alhakbani, izvršni direktor Tawal-a.

Iskorištavanjem potencijala rasta europskog tržišta, posebno u pogledu uvođenja 5G tehnologije i prilagodbe mobilnih usluga, TAWAL nastoji osigurati pouzdanu i učinkovitu infrastrukturnu mrežu ICT-a svim operatorima mobilnih mreža na tim tržištima.  TAWAL ima za cilj donijeti značajna ulaganja, najbolje procese i prakse, kao i inovativne proizvode u svoj portfelj. Tvrtka će iskoristiti svoju stručnost u upravljanju ključnom i robusnom infrastrukturom diljem Saudijske Arabije kako bi ojačala europska tržišta ubrzavanjem uvođenja ICT infrastrukture na tim tržištima.

- Ovo je vrlo atraktivna transakcija za United Grupu koja nam omogućuje oslobađanje kapitala iz postojeće sporedne infrastrukturne imovine, kapitalizirajući na atraktivnim procjenama u sektoru tornjeva. To je u skladu sa zbrinjavanjem brojnih operatora diljem Europe, koji su posljednjih godina isto činili. Prihodi od prodaje usmjerit će se smanjenju zaduženosti kompanije, oslobađajući novčani tok za budući rast. Drago nam je što smo sklopili partnerstvo s kompanijom TAWAL, najvećim pružateljem integrirane ICT infrastrukture u regiji Bliskog istoka i Sjeverne Afrike, njihovim prvim ulaganjem u europski telekomunikacijski sektor. To je ujedno stvaranje novih prilika za zajednički rast i širenje - rekla je Victoriya Boklag, izvršna direktorica United Grupe.

Inače, stc grupa je pokretač digitalne transformacije, pružajući inovativne proizvode i usluge u Saudijskoj Arabiji i regiji MENA dok  TAWAL posjeduje portfelj veći od 21.000 telekomunikacijskih tornjeva diljem Saudijske Arabije, Bugarske, Hrvatske, Slovenije i Pakistana. Tvrtka aktivno podržava planove digitalne transformacije na tim tržištima. Širi svoj doseg u novim gradovima i ruralnim područjima te aktivno uvodi tehnologije spremne za pametne gradove, kao što su kamuflažni telekomunikacijski tornjevi, pametni stupovi koji mogu podržavati 5G i IoT uređaje, rješenja unutar zgrade (IBS), uz drugu prilagođenu ICT infrastrukturu.

20. travanj 2024 13:07