Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Generacijska tranzicija na čelu u PPS-a Galeković, Hoteli Vodice spasili se od stečaja…

20. Veljača 2024.
Mladen Galekovićfoto Ratko Mavar

Filip Galeković preuzeo je direktorsku poziciju u PPS-u GALEKOVIĆ od oca, vlasnika Mladena Galekovića, koji je preuzeo prokuru.

Obustavljen je stečajni postupak nad HOTELIMA VODICE, koji je u srpnju prošle godine pokrenula švicarska tvrtka NLB INTERFINANZ u likvidaciji zbog potraživanja od 9,5 milijuna eura, ali je povukla prijedlog.

U Sudskom su registru potvrđene promjene u Upravi KONČAR ELEKTROINDUSTRIJE. U Upravu su ušli Petar Bobek, dosadašnji član Uprave KONČARA – DST-a, i Ivan Paić, potpredsjednik u Schneider Electricu zadužen za projektnu prodaju na svjetskoj razini, umjesto Ivana Bahuna i Josipa Ljulja. Novi mandat dobili su predsjednik Uprave Gordan Kolak i članovi Miki Huljić i Josip Lasić. Bobek i Lasić također su ušli u NO tvrtke KONČAR – MJERNI TRANSFORMATORI umjesto Bahuna i Ljulja, koji je ostao i bez pozicije predsjednika NO-a KONČARA MES-a, kao što i Božidar Poldrugač nije više zamjenik predsjednika. Lasić, koji je i dosad bio u NO-u, novi je predsjednik, a u NO su ušli Bobek (zamjenik predsjednika) i Paić.

Vlasnik D.B.T.-a iz Zaprešića Drago Bukovina povukao se s direktorske pozicije i preuzeo prokuru, a direktorima je imenovao Gorana Bukovinu i Iskru Žilavčić.

Tvrtki FABEMA METALI iz Sesveta pripojeni su FABEMA PROMET i FABEMA MALOPRODAJA. Sve tvrtke u vlasništvu su Dražena Benčeca.

Zaključen je skraćeni stečajni postupak za tvrtku ANDO Andreja Dolničara iz Ljubljane, koji je pokrenuti zbog blokade od 161 tisuće eura.

ANGELINA CHARTER, ANGELINA MEDITERRANEAN i ANGELINA SERVIS pripojeni su matičnom ANGELINA TOURSU iz Biograda, kojem je prije toga pripojena ANGELINA DALMATIA. Sve te tvrtke u vlasništvu su austrijskog holdinga ANGELINA YACHTCHARTER.

Marinu Tadiću oduzeta je prokura u ORACLEU HRVATSKA.

Danijel Anić novi je direktor tvrtke ADORO iz Lučkog, kojom je dosad upravljao Željko Srebačić.

Dosadašnji zamjenik predsjednika NO-a riječke komunalne tvrtke zadužene za distribuciju plina i toplinske energije ENERGO Ante Županić novi je predsjednik NO-a umjesto Ivana Ivaniša, koji ostaje u NO-u, a nova zamjenica je Andrea Bakarčić, koja je i dosad bila u NO-u, u koji je imenovan Dalibor Sokolović umjesto Richarda Milošovića.

Marko Topić i Nikola Runjavec novi su članovi Uprave INTISA umjesto Vilima Lončara i Željka Kanaeta.

TBG BETONS preimenovan je u HEIDELBERG MATERIALS BETON HRVATSKA. Tvrtka je u vlasništvu TVORNICE CEMENTA KAKANJ, koja posluje u sklopu njemačke grupacije HEIDELBERG MATERIALS i promijenila je naziv u HEIDELBERG MATERIALS CEMENT BiH.

Nenad Horvat opozvan je s pozicije člana Uprave JADRAN TUNE iz Biograda.

Josip Jagodin preko svoje tvrtke GUIDO 2023 vlasnički je preuzeo zagrebačke TPZ VILIČARE (nekadašnje LINDE VILIČARE) od Ivana Kutije i novi je direktor umjesto dosadašnje Uprave u kojoj su bili Kutija (predsjednik), Karolina Marković i Marija Ćurković.   

Švicarski MARCO POLO INTERNATIONAL vlasnički je preuzeo istoimenog zagrebačkog trgovca energijom od Filipa Prizmića.

Hrvoje Žignić nije više direktor u CIAK TOOLSU (bivši TRGOMETAL).

Ivani Andačić dodijeljena je prokura u tvrtki GYMS4YOU.

Tvrtka IMCD (bivši POLYCHEM) nakon godine dana korigirala je naziv i sad je IMCD CROATIA.

Eleni Murko-Muhvić nije više direktorica u tvrtkama ZAGREBTOWER i SAVSKA 32.

Drago Romić nije više u vlasničkoj strukturi INTIS ENGINEERINGA iz Zagreba.

Suvlasnica obiteljske tvrtke FUNDA iz Zaprešića Jasna Funda nije više članica Uprave.

Karlo Dogan pridružio se Mirici Dogan kao suvlasnik LJEKARNI DOGAN iz Gornje Stubice.

Mladen Kračić preuzeo je kao vlasnik i direktor građevinsku tvrtku MEGA PROIZVODI iz Hrastja kod Svetog Ivana Zeline od Marija Berišića.

Vlasnik građevinske tvrtke DIS iz Zagreba Dragutin Čelina povukao se s direktorske pozicije i preuzeo prokuru.

Dražen Mihalić nije više direktor proizvođača alata KONTAL, pa tvrtku iz Barilovića sad samostalno vodi Maja Baldassi.

26. travanj 2024 22:00