Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Novi direktor u E.ON-ovim tvrtkama, promjene u Upravi BIPE i Narodnih novina…

01. Svibanj 2023.
Tina Jurjević

Dosadašnji prokurist E.ON ENERGIJE i E.ON PLINA Božidar Đurković imenovan je novim direktorom tvrtki, a Ivica Kuliš i Zrinka Fadini povukli su se s direktorskih pozicija. Heleni Kokot dodijeljena je prokura u obje tvrtke.

Član Uprave BIPE Kai Pataky, koji je od 2020. obnašao funkciju glavnog izvršnog direktora, nastavlja svoju karijeru izvan Hrvatske na čelu druge kompanije unutar grupe REWE. Dosadašnja operativna direktorica Tina Jurjević imenovana je članicom Uprave te je postala odgovorna za sektore marketinga, nabave, prodaje, tehnike i ekspanzije. Dosadašnjem financijskom direktoru i članu Uprave Marijanu Boškoviću proširene su odgovornosti te je uz trenutačne u sektorima kontrolinga, računovodstva, IT-a, pravnih i administrativnih poslova, postao odgovoran za sektore ljudskih potencijala i logistike. Jeleni Neretljak dodijeljena je prokura.

Robert Hirc napustio je mjesto člana Uprave NARODNIH NOVINA.

CENTAR ZA VOZILA HRVATSKE pripojio je zagrebačku tvrtku SIGURNOST EDUCA.

Tvrtka CIAK TOOLS pripojila je tvrtku DBH iz Male Jazbine.

Tvrtka VIRTUOZ USLUGE pripojila je tvrtku LEGGIERO BAROVI.

Stipe Jerkan, Ivan Jerkan, Gorana Koprčina i Mladen Jerkan preuzeli su vlasništvo nad BETONOM ‒ HRVACE od Stjepana Kordića.

Vanja Varda postala je nova predsjednica NO-a HEP-TRGOVINE umjesto Lidije Lovrić Andrijašević, a Vardu je na mjestu zamjenice predsjednice NO-a zamijenila Ana Škarić.

Ornela Trutanić napustila je mjesto članice Uprave porečke tvrtke TRUTANIĆ.

Nad tvrtkom AGRIZO u vlasništvu Danijele Jakopović pokrenut je prethodni postupak radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečaja. Postupak je pokrenut na prijedlog Porezne uprave zbog 249,9 tisuća eura duga. Za privremenog stečajnog upravitelja imenovan je Mateo Erceg. Ročište radi izjašnjenja o prijedlogu i rasprave o uvjetima za otvaranje stečajnog postupka zakazano je za 2. lipnja 2023. godine.

Mladen Predrijevac ušao je u vlasničku strukturu tvrtke MAGDALENA ULAGANJA. Tvrtka sada ima pet suvlasnika.

27. travanj 2024 08:31