Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Otvoren predstečaj Circleblua od dva milijuna eura, osnivaču Ivanićplasta opozvana prokura…

15. Studeni 2023.
Vitomir Klasić
Pišu: Anamarija Mujanović i Goran Litvan

Osnivač IVANIĆPLASTA Vitomir Klasić više nije prokurist IVANIĆPLASTA. Osnovao je tvrtku koja proizvodi zahodska sjedala i 2019. prodao je globalnom igraču BEMISU. Ostao je protekle četiri godine u kompaniji kao prokurist – zamjenik direktora kako bi pomogao u integraciji u američku grupaciju.

Juraj Mucko i Saša Jurić pridružili su se Tomislav Vintaru u Upravi tvrtke CIRCLEBLUE, iz koje je otišao Matěj Sloup. Nakon tih promjena otvoren je predstečajni postupak s prijavljenim tražbinama od oko dva milijuna eura. Za povjerenika je imenovan Engjell Dishpalli.

Sandra Milovec nova je članica Nadzornog odbora PBZ CARDA umjesto Roberta Galića.

KNAUF je pripojio tvrtku kćer KNAUF KRAPINU.

Manuelu Janušu dodijeljena je prokura u tvrtki NOVOCOMMERCE INTERNATIONAL, kamo dolazi na mjesto Gabriela Petrișora.

Josip Turkalj novi je, treći direktor AGROMAISA iz Sesveta.

AMEC RIJEKATEKSTIL prenio je dio  imovine, prava i obveza na novoosnovani AR RETAIL. Obje tvrtke u vlasništvu su Mirka Pavičića

Osnivač i prokurist lipičkog STRAGA TRANSA Ivan Straga predao je dio vlasništva direktorici Neviji Stragi te Robertu Stragi i Željki Stragi.

Željko Gucunski, Teodora Jurica, Ana Stojčević, Goran Copić, Ivan Bučević i Suzi Butorac izišli su iz vlasničke strukture DENTAL GRUPE iz Umaga. Tvrtka je u većinskom vlasništvu slovenskog PRODENT INTERNATIONALA. Uz njega su ostala još dva manjinska suvlasnika, član Uprave Željko Bašić i Oliver Mandić.

Ivica Hardi više nije suvlasnik i direktor TEGETA iz Kuševca (Đakovo). Kompletno vlasništvo preuzeo je Toni Hardi, koji je ostao na direktorskoj poziciji.

Ivan Kos preuzeo je ELKOS AUTOMATIKU iz Kotoribe od osnivačice Ines Friščić, koja je zajedno s Kosom ostala na direktorskoj poziciji.

Samir Mujagić više nije suvlasnik DRAŽICE PLUS iz Cresa, pa je direktor Tonči Zubović ostao stopostotni vlasnik.

MITTEL FINANZ HOLDING ostao je jedini vlasnik AGRO FOLIJE iz Josipdola nakon što su istupile tvrtke osnivači LEX FORTIS i MALA KAPELA.

Edi Šetka novi je direktor GEFYRE umjesto Katarine Topić.

Miroslav Pavelić preuzeo je vlasništvo i upravljanje u tvrtki za upravljanje potraživanjima CENTAR FAKTOR iz Zagreba od Valentina Vičića i Gorana Kovačića, Deanu Tomiću oduzeo je prokuru i ukinuo je Nadzorni odbor u kojem su bili Tomić, Tomislav Bronić i Ernest Ribič.

Elvis Perinčić novi je direktor zadarske komunalne tvrtke OBALA I LUČICE umjesto Eduarda Duke.

Tvrtki ALONIJA USLUGE pripojena je tvrtka 28 SOCIAL CLUB WORLD.

Osnivač tvrtke KUŠANIĆ iz Brinja Mile Kušanić prepustio je svoj vlasnički udjel direktoru Alanu Kušaniću, a on je zadržao prokuru.

28. travanj 2024 15:18