Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Pipunićevo preslagivanje u Žitu, MVM Partner jača Upravu, Superology pripojen Happeningu…

12. Prosinac 2023.

ŽITO si je pripojilo tvrtku kći ROBNU KUĆU SJENJAK, a NOVOM AGRARU (koji također posluje u sklopu ŽITA Marka Pipunića), pripojena je osječka LAMELLA.

Gábor Orbán novi je direktor, odnosno sedmi član Uprave elektroenergetske tvrtke MVM PARTNER u vlasništvu istoimenoga mađarskog veletrgovca električnom energijom koji posluje u sklopu MVM Groupa.

SUPEROLOGY iz Zagreba, koji nudi rješenja za  sportsko klađenje, pripojen je HAPPENINGU iz Bregane, koji posluje u sklopu istoimene londonske matice. Vlasnik obiju tehnoloških tvrtki je SB GROUP registriran na Cipru.

Nikša Markovac novi je direktor umjesto Jovana Grujičića u S IMMORENT OMIKRONU, nekretninskoj tvrtki u vlasništvu ERSTE GROUP IMMORENT INTERNATIONAL HOLDINGA.

Čakovečki BETAPLAST pripojen je matičnoj tvrtki HOLCIM (HRVATSKA)

Iz Sudskog je registra izbrisana REZIDENCIJA MEJAŠI, tvrtka kći KARLOVAČKE BANKE. Stečaj je zaključen u skraćenom postupku, ali problem se vuče još iz afera s KARLOVAČKOM BANKOM koja je otvorena 2010., a za REZIDENCIJU MEJAŠI od početka 2016. u više je navrata otvaran stečajni postupak, ali dosad je uvijek u zadnji čas riješila dugovanja. Tako je ovaj, vjerojatno najdulji ‘skraćeni postupak‘, trajao gotovo osam godina.

FERROMONT KR iz Mihovljana (Čakovec) promijenio je naziv u CHRISTOF INDUSTRIES CRO.

Nadija Zović naslijedila je udjel pok. supruga, osnivača Mladena Zovića u obiteljskoj tvrtki ETI TRADE iz Pazina.

Antonio Vučetić novi je predsjednik NO-a VODOVOD-VIRA umjesto Živka Vučetića, a Igor Blažević njegov je zamjenik umjesto Veseljka Orlića. Treći član NO-a, Igor Kapović, dobio je novi mandat.

Željku Fuzulu dodijeljena je prokura u tvrtki MARINA DERIVATI iz Zadra.

Tvrtka GIDRAN u većinskom vlasništvu četvorice mađarskih poduzetnika preuzela je udjel Omara Begića u VELVET INGREDIENTSU iz Valbandona (Fažana). Suvlasniku Milanu Puljizu u Upravi se, umjesto Begića, pridružio manjinski suvlasnik GIDRANA Igor Kovinčić

Nikša i Zvonimir Brkljačić preuzeli su splitski ELIZABETA PROMET od Elizabete Pavelin i pridružili su se direktorici Diani Brkljačić u Upravi; Zvonimir Brkljačić kao direktor, a Nikša Brkljačić kao prokurist. 

Iskra Skušić i dosadašnji prokurist Tomislav Dabac novi su direktori u splitskom MARKOMEDU umjesto Kristine Harče.

Vlasnica varaždinske LUPUS ZAŠTITE Nina Bobinac pridružila se Tihomiru Krstanoviću na direktorskoj poziciji.

Jedan od dvojice direktora zagrebačkog AUTOSERVISA 24 Božidar Davor Dasović preuzeo je vlasnički udjel od Vedrana Boljkovca, koji je ostao na direktorskoj poziciji.

Ivan Bašić novi je član Uprave KOMUNALNOG DRUŠTVA PAG umjesto Ante Čemeljića, a Stipe Žunić novi je član NO-a umjesto Josipa Tičića.

Mario Ćorić pridružio se Danijelu Kožulu kao suvlasnik i direktor KOŽUL DELIVERYJA iz Velike Mlake (Velika Gorica), a trećom direktoricom imenovana je Dajana Kožul.

Jelena Brandeker nova je ravnateljica LJEČILIŠTA BIZOVAČKE TOPLICE umjesto privremenog ravnatelja Marka Vuksanića.

24. travanj 2024 07:52