Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Potvrđene promjene u Petrokemiji, Šveđani izašli iz Epti Factoryja…

22. Kolovoz 2023.
Arli Mujkic

U Sudskom su registru potvrđene kadrovske promjene u vrhu PETROKEMIJE s kraja travnja, nakon što je turska kompanija YILDIRIM preuzela tvrtku od INE i PPD-a. Ali Odabaş imenovan je novim predsjednikom Uprave kutinske PETROKEMIJE umjesto Davora Žmegača, a Faruk Özkisa, Erman Akman i Bülent Oğuz Balli novim članovima Uprave umjesto Pétera Suba, Krešimira Rendelija i Dalibora Sokolovića. Također, Özer Öz preuzeo je ulogu predsjednika NO-a tvrtke umjesto Petera Rataticsa, Evren Öztürk postao je njegov novi zamjenik umjesto Sabine Škrtić, a Osman Ünal, Biserka Šoštarić i Serdar Ateş postali u novi članovi NO-a umjesto Gabora Horvatha i Pavla Vujnovca.

Zoran Marinković preuzeo je ulogu vlasnika i direktora nad tvrtkom EPTI FACTORY.  Vlasništvo je preuzeo od švedske tvrtke EPTI FACTORY AB, a direktorsku poziciju od osnivača i prvog operativca matične kompanije Arlija Charlesa Mujkića. Također, Saninu Mujkiću, Dalili Kadić i Nikoli Pongracu ukinuta je prokura u tvrtki.

Antun Zadravec i Miroslav Novak postali su novi članovi NO-a čakovečke tvrtke MEĐIMURJE-PLIN umjesto Tihomira Srše i Nine Vurušića.

Erik Nikolai Stavseth i Toni Poljanić imenovani su novim članovima Uprave splitske tvrtke GOLAR VIKING MANAGEMENT umjesto Øisteina Dahla i Igora Mihovilovića.

VILLA DUBROVNIK pripojila je D RESORT ŠIBENIK. Obje su tvrtke domaći mirovinski fondovi kupili od DOĞUŞ GRUPE.

29. travanj 2024 09:09