Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Potvrđeno preuzimanje Adria Wincha, smjena na čelu NO-a Hrvatskog telekoma, novi glavni nadzornik King ICT-a…

08. Siječanj 2024.
Matko Zuanić

U Sudskom registru potvrđeno je da je Matko Zuanić vlasnički preuzeo splitski ADRIA WINCH od Marina Srzentića, Milivoja Peruzovića i Ive Jerčića. Maja Regjo imenovana je direktoricom ADRIA WINCHA i tvrtke kćeri DALSTROJ umjesto Branimira Kovačića. Novi vlasnik poznati je inovator u području brodogradnje i srodnih djelatnosti te zajedno s ocem Rokom Zuanićem suvlasnik konzultantske tvrtke GLOBAL OFFSHORE ENGINEERING.

Dosadašnja članica NO-a HRVATSKOG TELEKOMA Elvira González Sevilla imenovana je predsjednicom NO-a umjesto Jonathana Richarda Talbota, koji više nije u NO-u.

Željko Menalo novi je predsjednik NO-a KING ICT-a umjesto Stipe Matića, koji se povukao na poziciju člana NO-a, a u NO-u više nije Marko Rašić.

Nakon što je Giacomo Pedranzini izašao iz biznisa s pršutom, ŽITO je postalo jedini vlasnik triju tvrtki, od kojih je  dvije pripojilo – SALAMI AUREU i COPADIO. Kao samostalna tvrtka iz tog biznisa u sklopu grupacije posluje još samo PROSCIUTTO PANNONICO. 

FLIBA, koja upravlja trgovinama Emmezeta, podijelila je poslovanje smanjenjem temeljnoga kapitala s 22,57 milijuna eura na 10,66 milijuna. Razlika od 11,90 milijuna eura prebačena je postojećoj nekretninskoj tvrtki LCN EMZ ADRIA koja je, kao i FLIBA, u vlasništvu poljskoga maloprodajnog lanca  trgovina ‘sâm svoj majstor‘ MERKURY MARKET.

Zagrebački VESTIGO pripojio si je tvrtku kćer GV KONZALTING.

Marek Trepko novi je član NO-a zagrebačke tvrtke BENEFIT SYSTEMS umjesto Rafała Roberta Rybskog.

Udjel pok. Borisa Gruice u UNI RENTU iz Kaštel Staroga naslijedili su Marija, Filip i Boško Gruica, a kompletno vlasništvo VIP CARSA naslijedili su Boško, Filip, Lucia i Marija Gruica. U obje tvrtke prokuru su od Borisa Gruice preuzeli Marija Gruica i Edis Prižmić.

Tomislav Knežević novi je, treći direktor zagrebačkog XAGENTA.

MARINE KAŠTELA pripojile su si tvrtku kćer RADIO KAŠTELA.

STOMATOLOŠKA POLIKLINIKA ARENA, koja posluje u sklopu ADRIA DENTAL GROUPA, preoblikovala se iz ustanove u trgovačko društvo i sad posluje kao ARENA DENTAL d.o.o.

Marija Božanović pridružila se Đuri Božanoviću kao suvlasnica tvrtke MONS MULTIFIDUS iz Zagreba.

Domagoj Osrečak novi je direktor u zagrebačkoj građevinskoj tvrtki SDMS umjesto Suzane Osrečak i na toj se poziciji pridružio vlasniku Srećku Osrečaku.

Jakša Krišto više nije u NO-u tvrtke EURIZON ASSET MANAGEMENT CROATIA.

Tvrtka SIMPAK USLUGE preselila je sjedište iz Zagreba u Trstenik Nartski (Rugvica) i osnovala Upravu u koju je uz predsjednika, dosadašnjeg direktora Tomislava Sovičeka, ušla vlasnica Daniela Soviček.

Ivan Perić više nije direktor ČD-a CARGO, kojim sad samostalno upravlja Danijel Krakić.

Herwig Teufelsdorfer i Radka Doehring pridružili su se kao direktori ZAGREBTOWERA Eleni Murko-Muhvić umjesto Ksenije Šourek i Holgera Schmidtmayra.

22. travanj 2024 17:04