Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Suvlasnička pojačanja u Rimac Grupi, šef Udruge banaka nadzornik u KentBanku…

20. Lipanj 2022.
Mate Rimacfoto Dražen Lapić

Američke tvrtke SVF II EU AGGREGATOR (DE), WEST STREET CAPITAL PARTNERS VIII – PARALLEL INVESTMENTS, NAD HV i WEST STREET PRIVATE MARKETS 2021 – ONSHORE INVESTMENTS, luksemburške MOBILITY TECHNOLOGY OPPORTUNITIES S.C.A., WSCP VIII EMP INVESTMENTS B S. i WSCP VIII INVESTMENTS B S.À R.L. te britanska GLQ INTERNATIONAL PARTNERS LP ušle su u vlasničku strukturu RIMAC GRUPE, koja sada ima ukupno 22 suvlasnika. Osim vlasničkih promjena, tvrtka je povećala i svoj temeljni kapital sa 115 milijuna kuna na 148,8 milijuna kuna.

Vice Mandarić postao je novi član NO-a u tvrtki ALCA ZAGREB umjesto Eduarda Vasilja. Mandarić je preuzeo i mjesto člana NO-a u FRANCKU od Ive Mikulića.

Predsjednik Hrvatske udruge banaka Zdenko Adrović imenovani je novim članom NO-a KENTBANKA kao i Gürol Baloğlu.

Ratko Habus potpuno je preuzeo vlasništvo nad oroslavskim BIROTEHNIKOM od Josipa Grgeca, Ane Lešković, Vlaste Grgec-Petroci, Branka Kosmata, Luke Kosmata, Dragutina Kosmata i Dragice Klasić.

ZAGREB-MONTAŽA PROPERTY MANAGEMENT preuzela je vlasništvo nad zagrebačkim OFFICIUM PARTNEROM od PLESTON NEKRETNINA.

Otto Felix Weyland prestao je biti član Uprave tvrtke FAST PROCESSING BRMA iz Vrhovljana, a Sebastianu Schiefermülleru ukinuta je prokura.

Otvoren je predstečajni postupak nad tvrtkom GLOBAL EURO-TRADE u vlasništvu Bojana Sruka. Postupak je pokrenut na prijedlog tvrtke zbog nepodmirenih obveza od 1,5 milijuna kuna. Ročište radi ispitivanja tražbina zakazano je za 7. listopada 2022.

Marin Kujundžić preuzeo je vlasništvo nad zagrebačkim INFINITY SERVICEOM od Josipa Jukića te direktorsku poziciju od Ante Galića.

Trgovački sud u Splitu objavio je upis prestanka postojanja tvrtke MONIKA NEKRETNINE iz Solina u vlasništvu Mate Anića u skraćenom postupku bez likvidacije. 

Dinko Matijević imenovan je novim direktorom zagrebačke ENERGO BIOMASE umjesto Marija Andabaka, koji se povukao na poziciju prokurista.

Ivana Horvat Jančec preuzela je vlasništvo i direktorsku poziciju u tvrtki JANČEC iz Općine Donji Kraljevec od Marija Jančeca.

Goran Hrg imenovan je novim predsjednikom NO-a križevačkih VODNIH USLUGA umjesto Mate Devčića, a Manuela Marković je smijenjena s mjesta članice NO-a.

Davor Markota preuzeo je direktorsku poziciju u tvrtki GEICO TAIKISHA CONTROLS od Damira Kovačevića i Reinera Kocha.

Vedran Lukačević potpuno je preuzeo vlasništvo nad popovačkom tvrtkom NATURAL PAK nakon što se slovenska tvrtka GEAPRODUKT povukla iz vlasničke strukture. Lukačević je preuzeo i direktorsku poziciju u tvrtki od Žana Colariča, a prokuristici Almi Ramčilović ukinuta je prokura.

28. travanj 2024 12:51