Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Žonja izašao iz suvlasništva u Electusu, Europlantaža u predstečaju, Osijek-Koteks kupio kamenolom…

21. Veljača 2024.
Igor Zonja

Igor Žonja nije više suvlasnik i prokurist u agenciji za zapošljavanje ELECTUS DGS. Izašao je iz suvlasništva i u ELECTUS USLUGAMA. Tomislav Hanžek i Nenad Bakić ostali su suvlasnici i direktori obiju tvrtki.

Otvoren je predstečajni postupak za EUROPLANTAŽE iz Brođanaca u vlasništvu Rolanda Hrkača, Alexandera Hrkača i Saše Sajka. Obveze su zadnjeg dana prošle godine iznosile 37,77 milijuna eura. Tvrtka upravlja s nekoliko tisuća hektara pretežito vlastite zemlje s voćnjacima višanja, oraha i šljiva.

OSIJEK-KOTEKS preuzeo je MOLARIS iz Giletinaca (Cernik) od Kristine Marjanović, umjesto koje je u Upravu imenovan Ivan Arambašić, a Ivica Marjanović ostao je predsjednik Uprave tvrtke koja upravlja kamenolomom Giletinci.

Friedrich Poppmeier nije više član NO-a SPARA HRVATSKA.

U Sudskom je registru provedeno da je Kristina Šalković zamijenila Borisa Sesara kao predsjednica NO-a GRADSKE PLINARE ZAGREB-OPSKRBE.

Grga Jurić nije više suvlasnik i prokurist obiteljske tvrtke INFINITIV iz Zagreba, koja se bavi distribucijom sušenog voća, orašastih plodova, žitarica i začina, i sad je u vlasništvu Violete Jurić Pajić, koja je i direktorica.

Dosadašnji član Uprave MARTI FARMA Zengyu Wen imenovan je direktorom umjesto predsjednice Uprave Martine Diminić Smetiško, a u Upravi nije više ni James Kelly Brook.

Direktor NORDIX CHEMICALS FACTORYJA iz Zagreba Sergey Popov i Ludmila Semertsida preuzeli su tvrtku od Alekseya Popova.

Tvrtka V&P SERVICE iz Rijeke ide u likvidaciju, a za likvidatora je imenovan vlasnik i dosadašnji direktor Vincenzo Sabino

Ernst Fischer opozvan je s direktorske pozicije u nekretninskoj tvrtki BOE CROATIA. Borisu Bordeliusu pridružila se su još dvojica direktora, Andreas Freudensprung i Hans Christoph List, te prokurist Miro Medar.

Nakon preuzimanja ADRIA WINCHA Matko Zuanić postavio je novi NO i u tvrtki kćeri DALSTROJU. Sam je preuzeo poziciju predsjednika NO-a od Marka Dujića, zamjenik mu je otac Roko Zuanić, a treći član je Mario Jakovina. U NO-u nisu više Milivoj Peruzović i Dean Prelević.

Nini Gabrijel i dosadašnja prokuristica Maška Gabrijel preuzeli su direktorske pozicije u zagrebačkom GROSBASKETU od Artura Mužića. Istoimena slovenska matična tvrtka specijalizirana za prodaju košarkaške opreme u vlasništvu obitelji Gabrijel ima trgovine u Ljubljani, Zagrebu i Budimpešti.

Austrijski META LEASING preuzeo je vlasništvo nekretninske tvrtke ALPE-ADRIA POSLOVODSTVO od svoje druge zagrebačke tvrtke kćeri BLUE IRIS RESOLUTION.

Zagrebački KEDOBET Hrvoja Bošnjaka i Igora Šustića izašao je iz suvlasništva u KUTRILINU, kojem je sad jedini vlasnik Hrvoje Pezić preko svoje tvrtke REAL ESTATE EAST.

Zaključen je skraćeni stečajni postupak nad zagrebačkom podružnicom skopskog BETONA.

ČAZMATRANS – NOVA preuzeo je vlasnički udjel u PLESO PRIJEVOZU od CROATIA BUSA Rajka Zelenike. Drugi suvlasnik je ZRAČNA LUKA ZAGREB.

Vlasnik tvrtke TEMBO Robert Šipek napustio je direktorsku poziciju i preuzeo prokuru.

Vlasnik i direktor HRVATSKOGA KIŠOBRANA Marin Rogić dodijelio je prokuru Miji Rogić i Idi Rogić.

Nakon što je preminuo vlasnik IMG ZAGREBA Joško Čupić, ovlaštenice su supruga Iva Pende Čupić (koja je i direktorica) i kći Ana Čupić.

Maks Černelič prebacio je vlasništvo MB SERVIS MONTINGA na svoju matičnu slovensku tvrtku MC HOLDING.

Suvlasnik M-BOX INTERNATIONALA iz Plešca (Čabar) Dario Gammona prepustio je direktorsku poziciju dosadašnjem prokuristu Miliki Kovaču, a prokura je dodijeljena Nataši Šinkovec.

Martina Džoja Barišić imenovana je direktoricom u tvrtki GROHE ADRIA.

Zaključen je skraćeni stečajni postupak nad tvrtkom HERTIGA iz Velike Bune vlasnika Marka Šešerina, koji je otvoren zbog blokade računa teške oko 400 tisuća eura.

Češki ULTIMATEHOSPITALITY INVEST pridružio se u vlasničkoj strukturi zagrebačkog MPPD-a Andriji Antiću, Janku Vrgoču i Lovri Plejiću. Damir Špoljarić imenovan je direktorom (uz Antića i Vrgoča).

26. travanj 2024 09:55