Tvrtke i tržišta
StoryEditor

U Nexe grupi potpisan novi Kolektivni ugovor

05. Srpanj 2023.
Stjepan Ergović i Marijan Baričević

Kompanija Nexe, najveća članica Nexe Grupe potpisala je novi Kolektivni ugovor čime je povećana osnovica za obračun plaće za 10 posto, a zadržana su i sva dosadašnja materijalna prava radnika u maksimalno neoporezivom iznosu (božićnica, regres, nagrada za rezultate rada, dar u naravi, dar za djecu…).

Kolektivni ugovor za Nexe potpisali su zamjenik predsjednika Uprave Stjepan Ergović i glavni sindikalni povjerenik Marijan Baričević. Ergović je istaknuo da je Nexe Grupa u svim svojim tvrtkama izrazito osjetljiva na potrebe svojih zaposlenika, kako u dijelu zaštite na radu, uvjeta rada, obrazovanja i napredovanja, ali i materijalnih prava radnika, a potpisivanjem ugovora zadovoljstvo je izrazio i Baričević.

- Uz redovne kvartalne sastanke koje poslodavac i Sindikat održavaju s ciljem razmjene informacija o poslovanju, zadovoljni smo što smo i prije isteka prethodnog Kolektivnog ugovora kod poslodavca naišli na razumijevanje i započeli socijalno pregovaranje tijekom kojeg smo postigli novi dogovor o povećanju materijalnih prava radnika, jer je zadovoljan radnik i najbolji radnik. Uvjeren sam u nastavak dobre suradnje između Sindikata i poslodavca i u budućnosti - poručio je Baričević.

Inače, dosadašnji Kolektivni ugovor potpisan je prošlo godine, a trebao je vrijediti do lipnja slijedeće, kažu u kompaniji, no zbog povećanih troškova života, poslodavac i Sindikat pristupili su kolektivnom pregovaranju godinu dana ranije.

26. travanj 2024 21:19