Korona i biznis
29. studeni 2018.

A1 Hrvatska potvrdio predanost osiguravanju zadovoljstva svojih zaposlenika

Vipnet, odnedavno A1 Hrvatska, ove godine je promijenio ime i vizualni identitet, ali ono što je ostalo isto svakako je kvaliteta njihovog upravljanja ljudskim resursima te je ponovno na svečanoj dodjeli u prostorima tvrtke uručen Certifikat Poslodavac Partner, priznanje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima koje dodjeljuje konzultantska kuća SELECTIO.

>>>Operativna dobit A1 Hrvatske porasla na 95 milijuna eura

U postupku ocjenjivanja, A1 Hrvatska je prošao kroz analizu svojih HR procesa u 5 velikih područja (Strategija, Regrutiranje i selekcija, Upravljanje učinkom, Usavršavanje i razvoj te Odnos prema zaposlenicima), te je pritom ostvaren ukupni rezultat od 91% mogućih bodova, dok su se posebno istaknuli u području Odnos prema zaposlenicima gdje je ostvaren impresivan rezultat od čak 94% bodova.

Ono po čemu se A1 Hrvatska istaknuo u ovom području su brojne prakse i inicijative koje provode kako bi osigurali dobrobit i ravnotežu privatnog i poslovnog života svojih zaposlenika te radne uvjete dodatno prilagodili njihovim potrebama. Primjerice, zaposlenicima tvrtke su dostupni različiti oblici fleksibilnih radnih uvjeta, a za svoje zaposlenike A1 Hrvatska organizira aktivnosti poput besplatnih treninga trčanja, radionica o zdravoj prehrani te posjete profesionalnih sportaša koji im demonstriraju neke jednostavne vježbe koje mogu izvoditi na radnom mjestu kako bi se fizički što bolje osjećali. Svakog prosinca za zaposlenike organiziraju [email protected], međunarodno nagrađeni projekt koji je i od strane zaposlenika ocijenjen kao broj jedan aktivnost kroz godinu. Jednom godišnje A1 Hrvatska organizira i „Kids day“, dan kada djeca zaposlenika mogu prošetati uredima i sudjelovati u raznim edukativnim aktivnostima kako bi stekli uvid u to čime se bave njihovi roditelji, a tvrtka je i snažno uključena u EU projekt „Safer Internet Croatia: Making Internet a good and safe place“ u sklopu kojeg se organiziraju edukativne radionice za djecu i roditelje.

A1 Hrvatska također brine o razvijanju svojih zaposlenika brojnim edukacijama i treninzima te podržava njihov kontinuirani razvoj i tako što im omogućuje da rade na svojim osobnim projektima u start-up hubovima, podržavajući njihov poduzetnički duh i težnju za razvojem.

>>>Vip postao A1 – Dvorjančanský: Iz tradicionalnog teleoperatera mijenjamo se u digitalnu kompaniju

S obzirom na to da je u A1 Hrvatska u tijeku vrlo intenzivna digitalna transformacija, jedan od strateških fokusa je i razvoj naprednih digitalnih vještina kod zaposlenika. A1 Hrvatska mapirala je kompetencije potrebne do 2020. te je pokrenula Digitalnu Akademiju, u sklopu koje angažiraju najbolje stručnjake na tržištu koji kreiraju za zaposlenike treninge i radionice na teme poput agilne metodologije, Design Thinkinga, UX designa, naprednih analitičkih metoda (Data Science i Big Data), „How to pitch“ ili „Storytelling skills“ itd.

Ivan Bartulović, glavni direktor za ljudske resurse i korporativne komunikacije A1 Hrvatska primio je Certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke SELECTIO.

Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj.