Ukratko
StoryEditor

Ana Babić: Lijepo je biti dio kompanije koja razvija ljude

31. Siječanj 2024.
Ana Babić, Mplus

Osoba zadužena za korporativno upravljanje unutar velikih kompanija mora dobro poznavati tvrtku iznutra, imati povjerenje Uprave i biti istinski savjetnik, što je posebno važno za velike multinacionalne kompanije kao što je Mplus, europski BPTO lider koji svoje usluge pruža na 57 tržišta diljem svijeta. Na poziciji direktorice korporativnog upravljanja i usklađenosti poslovanja cijele Mplus grupe nalazi se žena – Ana Babić, koja posljednjih deset godina doprinosi razvoju Grupe kroz različite pozicije unutar iste.

– Svoj put u Mplusu započela sam kao studentica unutar pravno-kadrovske službe gdje sam svojom predanošću radu i kontinuiranim ulaganjem u sebe, sa konstantnim dodatnim edukacijama koje mi je omogućio poslodavac, napredovala kroz različite pozicije – od administratora pravno-kadrovske službe, asistenta uprave, voditelja kadrovske službe, voditelja back-office odjela, kako u društvu M Plus Croatia, tako kasnije i na razini Mplus grupe, uz vođenje i odjela odnosa s investitorima. Od prošle godine sam predstavnica radnika u Nadzornom odboru Meritus ulaganja d.d. i zahvalna sam kolegama što su me prepoznali kao osobu koja je prošla kroz različite pozicije u Mplusu, bila dio svih širenja i inovacija i koja uvijek traži prostor za nova poboljšanja – kaže Ana.

Izlaskom na burzu, stvoren je odjel korporativnog upravljanja čime je Anin dugogodišnji rad dobio priznanje, a Ana priliku da se dalje profesionalno razvija.

– Kroz svoj odjel želim poticati daljnji razvoj svakog zaposlenika, prepoznavati talente i savjetovati Upravu u kojem se smjeru možemo razvijati. Iznimno me veseli što sam dio kompanije koja interno razvija svoje ljude pružajući im priliku za profesionalni rast. I sama sam dokaz da jedna studentica učenjem i širenjem vidika, predanošću i radom može nakon određenog iskustva postati direktorica. Kao ženi u poslovnome okruženju, raduje me činjenica što naš tim čini više od 60 posto žena, koje su sve češće na menadžerskim pozicijama unutar Grupe i što je osnaživanje žena i podrška njihovom razvojnom putu dio korporativne kulture Mplus grupe – ističe Ana.  

27. travanj 2024 17:03