Ukratko
StoryEditor

AZTN pokrenuo upravni postupak protiv Tommy-a

29. Veljača 2024.
foto Shutterstock

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) pokrenula je upravni postupak protiv kupca-trgovca Tommy-a radi utvrđivanja je li taj kupac poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, počinio povredu iz Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom (ZNTP), izvijestili su u četvrtak iz Agencije.

Povod za pokretanje upravnog postupka bila je predstavka čiji je sadržaj ukazivao na to da postoje indicije za pokretanje postupka u smislu odredaba ZNTP-a, istaknuto je u objavi na internetskoj stranici AZTN-a.

AZTN će, kako navode, u upravnom postupku ispitati osnovanost navoda iz predmetne predstavke i sve elemente koji se odnose na postupanja toga kupca koja bi moguće mogla predstavljati nepoštene trgovačke prakse u smislu ZNTP-a te će tek nakon potpunog utvrđivanja činjeničnog stanja donijeti meritornu odluku.

Iz AZTN-a napominju kako samo pokretanje upravnog postupka protiv pojedinog kupca ne znači nužno utvrđenje povrede ZNTP-a, već je u pokrenutom upravnom postupku AZTN obvezan utvrditi sve relevantne činjenice i okolnosti, odnosno konkretne dokaze koji potvrđuju indicije koje su bile razlog za pokretanje postupka ili na temelju kojih je moguće postupak obustaviti.

Na temelju konačno utvrđenog činjeničnog stanja AZTN će donijeti meritornu odluku.

26. travanj 2024 06:03