Ukratko
StoryEditor

BAT-ova tvornica u Kanfanaru dobila prestižan AWS certifikat

28. Prosinac 2023.
BAT-ova tvornica u Kanfanarufoto Srecko Niketic/Pixsell

BAT-ova tvornica u Kanfanaru dobila je AWS certifikat po međunarodnom standardu Saveza za upravljanje vodama (Alliance for Water Stewardship). Tvornica u Kanfanaru je tako postala treći proizvodni pogon u Hrvatskoj koji ima prestižni AWS Core certifikat, a jedan od njih su i Hrvatski duhani koji također posluju u sklopu BAT grupe.

U BAT-u je održivost jedna od temeljnih vrijednosti cijelog poslovanja te su na razini grupe postavljeni ambiciozni ciljevi koji se odnose na gospodarenje vodom. Sva voda koju tvornica u Kanfanaru ispušta, reciklira se i ponovno koristi te čak 50 posto ukupno korištene vode dolazi od recikliranja. Napori koje tvornica ulaže u održivo poslovanje prepoznati su po međunarodnim standardima, a globalni cilj AWS-a je dobro gospodarenje, održiva bilanca i dobra kvaliteta vode kao i dostupnost zdrave pitke vode te očuvanje važnih područja vezanih za vodu.

- BAT na globalnoj razini ulaže velike napore u održivo poslovanje i zbog toga smo  iznimno smo ponosni što je tvornica u Kanfanaru uspjela postići ciljeve koji uvjetuju AWS certifikat čime smo potvrdili da zaista zajedno idemo prema cilju postizanja Boljeg sutra (A Better TomorrowTM). Kontinuirano radimo na smanjenju negativnog utjecaja poslovanja na okoliš i povećanju pozitivnog utjecaja na društvo. To potvrđuje činjenica da smo u tvornici  u Kanfanaru uspješno smanjili ukupno utrošenu vodu iz vodoopskrbnog sustava za čak 35 posto u odnosu na 2017. godinu - rekao je Pavel Vereshak, direktor operacija, BAT Adria.

Alliance for Water Stewardship (AWS) je suradnja poduzeća, nevladinih organizacija i javnog sektora udruženih u savez na globalnoj razini. Misija saveza je potaknuti i njegovati globalno i lokalno vodstvo u vjerodostojnom upravljanju vodom koje prepoznaje i osigurava društvenu, kulturnu, ekološku i ekonomsku vrijednost slatke vode, a globalni cilj uvođenja standarda je dobro gospodarenje vodom, održiva bilanca voda, dobra kvaliteta vode, očuvanje važnih područja vezanih za vodu i dostupnost zdrave pitke vode i higijenski primjerenih uvjeta za sve.

27. travanj 2024 21:12