Ukratko
StoryEditor

Budućnost bez dima cigarete više nije samo vizija

29. Prosinac 2017.

Philip Morris International (PMI), vodeća međunarodna duhanska kompanija, svakim danom je bliže ostvarivanju svojeg cilja – društva bez dima cigarete. S tim u vezi, bezdimni duhanski proizvodi su sve prihvaćeniji u svijetu te i PMI već duže vrijeme radi na razvoju nekoliko platformi bezdimnih proizvoda. Za sada je komercijaliziran jedan od tih proizvoda pod nazivom IQOS koji se bazira na tehnologiji grijanja duhana nasuprot izgaranju. Naime, rezultat grijanja duhana jest bitno manji nastanak štetnih i potencijalno štetnih sastojaka u duhanskoj pari u odnosu na one koji se nalaze u dimu cigarete. Takvi proizvodi predstavljaju bolju alternativu u odnosu na cigarete za one koji namjeravaju nastaviti pušiti.

Upravo su inovacije te koje omogućuju nove načine konzumiranja duhana, bilo da se inovacije odnose na samu pripremu duhana ili na novu tehnologiju za njegovo korištenje. PMI je u tom smislu napravio iskorak koji se temelji na istraživanjima koja se provode od 2008. godine i u koja je uloženo više od 3 milijarde dolara te zaposleno oko 430 znanstvenika i stručnjaka koji su posljednjih desetak godina razvijali nove proizvode. Pri tome, veliku su pozornost posvetili onome što odrasli pušači traže, a to je kombinacija unosa nikotina, okusa, rituala i iskustva.

Bitno je napomenuti da bezdimni proizvodi nisu namijenjeni prestanku pušenja te da nisu namijenjeni nepušačima i bivšim pušačima te su isključivo zamišljeni kao zamjena pušačima koji ne žele prestati pušiti, ali traže bolju alternativu u odnosu na klasične cigarete.

Ukoliko želite znati više o tome kako PMI stvara budućnost bez dima cigareta, pogledajte ovdje.

 

26. travanj 2024 04:07