Ukratko
StoryEditor

Cargo-partner osvojio nagradu HERMES Verkehrs.Logistik

04. Travanj 2018.

Međunarodna info-logistička tvrtka cargo-partner osvojila je ovogodišnju nagradu za održivost dodijeljenu od strane austrijske gospodarske komore (WKO) i austrijskog ministarstva prometa i transporta.

Prestižne nagrade se dodjeljuju svake godine na HERMES Verkehrs.Logistik.Gala u Beču. Nagrade se dodjeljuju za izvanrednu predanost i velika postignuća austrijskih prometnih i logističkih tvrtki, a podijeljene su u sedam kategorija. Cargo-partner je nominiran i izabran kao pobjednik u kategoriji “Održivost”, za novoizgrađeni iLogistički centar u Fischamendu, smješten u blizini Bečke zračne luke.

>>>cargo-partner postao član međunarodne udruge za prijevoz živih životinja

"HERMES" je predstavio Alexander Klacska, predsjednik WKO-a za transport i komunikaciju, te Norbert Hofer, savezni ministar za transport, inovacije i tehnologiju. Odluka stručnog žirija utemeljena je na inovativnim prirodnim i ekološkim prednostima suvremenog građevinskog projekta. Članovi žirija bili su jednako impresionirani tehničkim aspektima i izazovima.

Novi centar za iLogistiku raspolaže s 24.500 paletnih mjesta u 7.800 m2 visoko regalnog skladišta, 2.000 m2 prostora za ulaz i izlaz robe, te skladišta za sitne dijelove od 1.800 m2. Građevinska konstrukcija omogućava troškovno učinkoviti temperaturni raspon između 15 ° C i 26 ° C (+/- 2 ° C), konstantne vlažnosti do 70%, niskih operativnih troškova i značajnog smanjenja emisije CO2, jer su za gradnju odabrani ciljani materijali s niskom razinom ugljika. Ukupno, zgrada se sastoji od 4.200 m3 drva, što znači apsorpciju od 4.200 t CO2 iz atmosfere.

>>>Modernizirana cargo-partner web stranica

To odgovara potražnji za električnom energijom od 620 kućanstava ili prosječnom emisijom CO2 od 887 ljudi koji voze automobil za jednu godinu. Korištenje drveta kao glavnog građevinskog materijala također će imati pozitivan učinak na okoliš za približno 70 do 100 godina, kada će zgrada doći do kraja životnog vijeka i morat će se ukloniti. Za razliku od konvencionalnih građevinskih materijala, drvo ne zahtijeva skupo odlaganje, ali se može koristiti kao izvor energije za okoliš.

Osim toga, sa susjednom kompanijom Makita povezuje nas zajednička zona istovara. Prostor je potpuno osiguran alarmnim sustavom i pokriven kamerama. Objekat veličine 10.615 m2 izgrađen je na dostupnoj površini od 12.250 m2. Od brojnih kompetentnih izvođača, isključivo su austrijske tvrtke izabrane kao najbolji ponuđači za obavljanje građevinskih radova. Dakle, dodana ekonomska vrijednost ostaje unutar Austrije. Radovi su započeli u lipnju 2017., a planirani početak rada novog skladišta je u lipnju 2018. godine.

>>>Cargo-partner otvara iLogistički centar u Sofiji 2018. godine

Christina Hainbuchner, direktorica korporativnih komunikacija i marketinga, izrazila je zadovoljstvo što je vrijedno planirani projekt dobio nagradu: "Izgradnjom iLogističkog centra započeli smo novo putovanje u logističkoj industriji. Želja nam je prenijeti stečena iskustva, te dizajn i opremu sa ovog projekta na naše nove iLogističke centre, što je već vidljivo na našim projektima u Ljubljani i Sofiji.“

01. svibanj 2024 23:44