Ukratko
StoryEditor

Coface: Štitimo vaše poslovanje već 25 godina

24. Travanj 2023.
Lucija Marinčić, Mario Koren, Michael Pole, Saša Marotti, Monika Ćosić, David Šimić  
Coface pruža poduzećima usluge za upravljanje rizikom na hrvatskom tržištu već 25 godina. U cilju poboljšanja kvalitete, Coface Adriatic d.o.o. osnovao je tvrtku za pružanja usluge osiguranja potraživanja, Coface Hrvatska d.o.o. za zastupanje u osiguranju.

Kao globalni lider u osiguranju potraživanja i upravljanju rizicima, Coface omogućava svojim inovativnim rješenjima za upravljanje rizikom da mala i srednja poduzeća te velike multinacionalne kompanije donose bolje i sigurnije poslovne odluke. Dostupna u više od 100 zemalja diljem svijeta s više od 4720 zaposlenih, tvrtka Coface pruža usluge za više od 50.000 zadovoljnih klijenata.

Usluge tvrtke Coface prilagođene su zahtjevima tržišta, trgovačkim običajima te specifičnostima poslovanja svakog društva. Zahvaljujući tome u mogućnosti je savršeno se prilagoditi potrebama i zahtjevima klijenata, kao i na pravi način odabrati pravo rješenje za upravljanje rizikom poslovanja.

Odabir pravog rješenja

Inovativna rješenja prilagođena strategiji poslovanja poduzeća Coface pruža kroz svoje tri glavne usluge: osiguranje potraživanja, poslovne informacije i naplatu potraživanja.

Tim stručnjaka za osiguranje potraživanja orijentira se na zaštitu kratkoročnih potraživanja, koja u prosjeku čine 40% ukupne imovine društva. Pomoći će vam odabrati pravo rješenje i razinu pokrića kako biste svoj poslovni rizik neplaćanja kupaca zaštitili i prenijeli na Coface. Ovisno o potrebama društva, uz glavne rizike s kojima se tvrtka susreće (insolventnost i kašnjenje u plaćanju kupaca), polica osiguranja može uključivati dodatna pokrića za obvezujuće narudžbe, rizik prije isporuka, osporavana potraživanja, osiguranje dobavljača, politički rizik i prirodne nepogode.

Kombinacijom police osiguranja potraživanja i poslovnih informacija minimizira se proces donošenja krivih odluka te se poboljšava financijska likvidnost tvrtke.

Platforma za upravljanje rizikom

U poslovnom je svijetu teško znati kome vjerovati, osobito ako se posluje na inozemnim tržištima. Pa ipak, nijedno partnerstvo ne može biti plodonosno bez povjerenja. Upravo zato je Coface razvio platformu za upravljanje rizikom iCON, koju svojim klijentima nudi tvrtka Coface Adriatic, a pomaže procijeniti kreditni rizik domaćih i inozemnih poslovnih partnera (kupaca i dobavljača) i omogućiti pristup jedinstvenoj globalnoj informacijskoj mreži s analizama rizika za donošenje boljih i sigurnijih poslovnih odluka. Coface alati temelje se na stručnom znanju i iskustvu koje možete primijeniti u vlastitom poslovanju. Sigurnost za vaše poslovanje omogućuje tim vrhunskih stručnjaka koji imaju pristup podacima iz raznih izvora i prilagođavaju rješenja potrebama vašeg poslovanja.

U tvrtki Coface ponosni su što već 25 godina svojim klijentima u Hrvatskoj, svojim stručnim znanjem i iskustvom u upravljanju kreditnim rizicima, pomažu da donose bolje i sigurnije poslovne odluke te razvijaju svoje poslovanje i na drugim tržištima.

27. travanj 2024 15:44