Ukratko
StoryEditor

Data Science Economy 2018: Kako postaviti strategiju za razvoj na temelju podataka

02. Svibanj 2018.

Najvažniji resursi u novoj ekonomiji su podaci (Big Data) koje organizacija posjeduje, no još je važnije da li iz njih i kako izvlače vrijednost. Data Science Economy 2018 međunarodna je konferencija koja pruža dublji uvid u poslovnu primjenu znanosti o podacima (Data Science) i odgovara na to kako postaviti strategiju za razvoj na temelju podataka. Treću godinu zaredom, 17. i 18.5. na jednom mjestu u Zagrebu, u HUB385, okupit će se više od 30 stranih i domaćih stručnjakakoji će,kroz praktične primjere, prikazati poslovnoj publicikako stvarati vrijednost i nove poslovne modele temeljene na ekonomiji podataka (Data Driven Economy).

Ove godine sudionici na konferenciji moći će ćuti iskustva i poslovne primjere iz nekih od najvećih svjetskih kompanija koji upravo na podacima stvaraju vrijednost i stratešku prednost. Iz najveće svjetske društvene mreže za upoznavanje s više od 360 milijuna korisnika, Badooa, dolazi njihov Lead Data Scientist, Leonardo de Marchi. Uz njega kao glavni predavači čije znanje iz područja je izuzetno vrijedno, na konferenciji će sudjelovati Don Brancato, Chief Technologist Microfcusa i Chris Roche koji će prezentirati postavljanje strateškog zdravstvenog projekta u Velikoj Britaniji, kolaborativne Data Science platforme za klinička istraživanja.

>>>DATA SCIENCE Economy 2017: Kako primijeniti DATA SCIENCE u biznisu i stvoriti vrijednost

Na konferenciji će sudionici moći čuti i o data strategiji koju koristi jedna od najvećih tvrtki za online rezervaciju smještaja u svijetu Booking.com-a koje će predstaviti njihov Product Owner Data Science, Shalini Sukumar dok će financijsku industriju sigurno zanimati kako iz podataka stvara vrijednost najveća nizozemska banka ABN AMRO o čemu će prezentaciju imati Violetva Misheva, njihov Data Scientist. Uz njih, na konferencije će sudionici sigurno cijeniti najbolje regionalne i domaće primjere koje će predstaviti poznata imena Data Science (Big Data, Analytics...) zajednice.

Prvi dan konferencije prilagođen je poslovnoj publici, gdje će kroz konkretne primjere sudionici doznati kako iskoristiti Data Scienceza upravljanje podacima (Data Governance/Analytics) i donošenje važnih poslovnih odluka. Drugoga dana sadržaj je namijenjen stručnoj publici i osobama koje žele steći dublji uvid u metode i alate koji se koriste u organizacijama na području znanosti o podacima.

>>>Podaci 57 milijuna korisnika Ubera hakirani 2016.

Garanciju kvalitetnog sadržaja konferencije nosi okupljeni organizacijski odbor stručnjaka koji je uložio poveći trud da sudionici izvuku najveću koristi iz predavanja. Oni su ujedno i partneri Data Science Economy zajednice koja kroz godišnje aktivnosti okuplja više stotina članova koji rješavaju  izazove s područja podatkovne znanosti, generirajuideje i prilike te raspravljaju o potencijalnim projektima. Predstavnici odbora su: Milan Listeš (Adacta), Mario Mrljić (NEOS), Leo Mršić (Algebra), Ratko Mutavdžić (Microsoft), Dražen Oreščanin (Poslovna inteligencija), Stjepan Pavlek (KOIOS) i Mihaela Vrnić (FER).

Više informacija o konferenciji možete pronaći na www.ds2economy.com.

19. travanj 2024 12:10