Ukratko
StoryEditor

Deveta konferencija o društveno odgovornom poslovanju

25. Listopad 2017.

HR PSOR u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) i suorganizatorima organizira 9. konferenciju o društveno odgovornom poslovanju (DOP).

Konferencija će se održati  21. i 22. studenog  u Hotelu Esplanade Zagreb. Pokrovitelji konferencije su predsjednica Republike Hrvatske, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo znanosti i obrazovanja,  i Veleposlanstvo Kraljevine Norveške.

>>>Svečano potpisana Povelja o raznolikosti Hrvatska

Na Konferenciji će domaći i strani stručnjaci govoriti o dosezima i očekivanjima u području DOP-a te trendovima koji se očekuju u budućem razdoblju. Bit će predstavljeni novi strateški dokumenti i inicijative kako europske tako i hrvatske te kakve obveze isti nameću gospodarstvu. Sukladno trendovima u EU, ove godine posebne teme bit će pitanje politike raznolikosti te integracija politike održivog razvoja u regulatorni okvir Republike Hrvatske. Razgovarat će se i o aktualnom pitanju nefinancijskog izvještavanja.

Konferencija djeluje i kao stručno-znanstveni skup gdje stručnjaci i znanstvenici i prezentiraju svoje radove iz područja DOP-a, a naglasak je na iskustvima iz prakse koje dokumentiraju i predstavljaju stručnjaci iz gospodarstva. Ove godine očekujemo preko 30 radova iz različitih područja i tema DOP-a.

>>>Europski sud: Poslodavci su dužni upozoriti zaposlenike da im provjeravaju e-poštu

Na konferenciji će se 10. put dodijeliti nagrade Indeksa DOP-a za postignuća u 2016. godini. Prvi puta ove godine poduzeća ispunjavaju poglavlje o pitanjima ljudskih prava i politike raznolikosti za koje dodjeljujemo posebnu nagradu za ljudska prava. Očekujemo kao i do sada veliku vidljivost, popraćenost u medijima i interes institucija za ovaj jedinstveni događaj u području tema iz društveno odgovornog poslovanja.

19. travanj 2024 15:45