Ukratko
StoryEditor

Do kraja studenoga prijavite uspješne poduzetničke priče za osmo izdanje EY Poduzetnika godine

09. Studeni 2022.

Za nezaustavljive koji transformiraju svijet

U tijeku su prijave za EY Poduzetnika godine za 2022., a traju sve do kraja studenog ove godine, dok će se ime poduzetnice ili poduzetnika koji će Hrvatsku predstavljati na svjetskoj završnici u Monacu biti saznati na svečanom proglašenju u ožujku 2023.

Uz Emila Tedeschija, predsjednika Uprave Atlantic grupe, koji funkciju predsjednika neovisnog žirija programa obnaša od prvog nacionalnog izdanja, o izboru finalista i najuspješnijim poduzetničkim pričama odlučivat će poduzetnici Nenad Bakić i Saša Cvetojević te dosadašnji laureati programa Alan Sumina iz Nanobita, Đuro Horvat iz tvrtke Tehnix, Marko Pipunić iz tvrtke Žito, Mate Rimac iz Rimac Grupe, Silvio Kutić iz Infobipa, prvog hrvatskog jednoroga, te Hrvoje Josip Balen iz Algebre. Ovom izdanju jedinstvenog žirija u kojem isključivo poduzetnici biraju poduzetnika godine, pridružit će se i  prošlogodišnji pobjednik Miljenko Borščak iz ludbreškog Bomark Paka.  

Program EY Poduzetnik godine pokrenut je prije više od 30 godina i danas se provodi u više od 60 zemalja svijeta koje čine 90 posto svjetske ekonomije, a hrvatski su mu se poduzetnici pridružili 2014. Od tada program svjedoči o snažnoj, rastućoj poduzetničkoj zajednici u Hrvatskoj te kontinuirano jača cjelokupnu poduzetničku klimu u državi. Uz to,  pobjednicima domaćeg izdanja program nudi i priliku da svoje uspjehe te hrvatsko poduzetništvo predstave na prestižnoj svjetskoj završnici u društvu najboljih i najutjecajnijih poduzetnika današnjice iz svih krajeva svijeta.

Do kraja studenoga 2022. putem web stranice programa EY Poduzetnik godine moguće je nominirati vlastitu ili tuđu uspješnu poduzetničku priču. I ovogodišnje izdanje programa EY Poduzetnik godine održava se pod generalnim sponzorstvom Erste banke, sponzorstvom Interkapitala i Wiener osiguranja, te pod pokroviteljstvom AmCham-a, HAMAG-BICRO-a i Hrvatske udruge poslodavaca. 

28. travanj 2024 14:54