Ukratko
StoryEditor

Dunapacku uručen prestižni certifikat: Pet godina sjajnih HR praksi

28. Lipanj 2023.

Ove je godine tvrtka Valoviti papir Dunapack petim certifikatom Poslodavac Partner potvrdila da već petu godinu razvija svoje HR prakse u skladu s najboljim svjetskim praksama. Posebnu težinu preuzetom certifikatu za 2023. godinu daje i informacija da je proces certifikacije Dunapack prolazio u razdoblju implementacije Lean sustava, tijekom kojeg su i interno preispitivali sve poslovne procese, uključujući i HR procese.

Poslodavac Partner certifikat proveden je u više od 200 organizacija iz preko 50 zemalja, a zanimljivo je da su neke organizacije uvrstile certifikat kao ključni pokazatelj uspješnosti HR odjela, čime je on postao puno više od priznanja.

Transparentnost od samih početaka

Još od prvog certifikata Poslodavac Partner Dunapack njeguje transparentno poslovanje te jasno komunicira opis poslova i sustav nagrađivanja. Svi kandidati koji prolaze kroz proces selekcije obaviješteni su o ishodima procesa, kao i u slučaju svih promjena i kašnjenja. Dunapack kao podršku u procesu selekcije koristi pouzdan IT sustav optimiziran za korištenje putem mobilnog telefona. U procesu odabira kandidata za konkretnu poziciju u kompaniji, procjenjuje se i potencijal kandidata za preuzimanje drugih sličnih pozicija u budućnosti. Dunapack prepoznaje sposobnosti i talente svakog zaposlenika i pruža podršku njihovom osobnom i profesionalnom razvoju unutar organizacije, te kontinuirano radi i na povećaju broja benefita koje nudi zaposlenicima.

Razvoj i edukacija

Svi su menadžeri u Dunapacku obučeni kako implementirati ključne HR procese i kako najbolje upravljati ljudskim potencijalima, što je posebno korisno pri pružanju podrške zaposlenicima prilikom trenutne automatizacije i robotizacije proizvodnih linija. Dodatno su educirani i po pitanju planova za razvoj karijere zaposlenika.

Još jedna posebnost Dunapacka je ulaganje u razvoj kroz osiguravanje vremena zaposlenicima za rad na projektima koji nisu nužno vezani uz posao. Na taj način zaposlenici mogu aktivno raditi na svom razvoju, bez prekovremenih sati.

02. svibanj 2024 00:19