Ukratko
StoryEditor

Đuro Đaković Specijalna vozila ugovorila isporuku teretnih vagona u vrijednosti do 28,3 milijuna eura

23. Studeni 2023.
Đuro Đaković TEP_4

Đuro Đaković Specijalna vozila, tvrtka u sastavu Đuro Đaković Grupe i švicarski naručitelj sklopili su ugovor o proizvodnji i isporuci Tagnpps teretnih vagona u vrijednosti od 23,8 milijuna eura a isporuka vagona planirana je tijekom 2024. godine.

Vagoni Tagnpps su 4-osovinska natkrivena kola namijenjena za prijevoz žitarica. Vagon je opremljen ručno pokretanim kliznim krovom koji štiti žitarice koje se prevoze od vremenskih uvjeta.

Ovim projektom tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila potvrđuje opredjeljenje i strateško usmjerenje prema razvoju i proizvodnji vagona posebne namjene i performansi, uz primjenu proizvodne opreme nove generacije s kojom tvrtka u međuvremenu zaokružuje razvojne i proizvodne procese.

Podsjetimo, prošli mjesec je tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila također za švicarskog naručitelja ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona Sgmmnss 40 u vrijednosti od 23 milijuna eura. Vagoni tipa Sgmmnss 40` su 4-osovinski vagoni-platforma namijenjena za prijevoz kontejnera. Tip vagona u skladu je s obvezujućim propisima TSI WAG, važećim UIC brošurama, preporukama ERRI-ja, sporazumom o međusobnom korištenju teretnih vagona u međunarodnom prijevozu AVV(RIV) i EN standardima.

27. travanj 2024 20:52