Ukratko
StoryEditor

Ergonomska informatička oprema za veću produktivnost

25. Kolovoz 2022.

Posao je svuda oko nas. Od početka pandemije rad od kuće preuzeo je važnu ulogu tako da u pojedinim poduzećima i branšama, odnos rada od kuće i iz tvrtke podijeljen je na 50:50. Više nego ikada prije naviknuli smo se raditi u uvjetima koji nisu predviđeni za posao. Prostor u vlastitom domu često je skučen s premalim radnim prostorom i neadekvatnom informatičkom opremom.

“22% ispitanih kaže da radeći od kuće nemaju odgovarajući tehnički „setup“, odnosno da ne raspolažu adekvatnom tehničkom opremom koja im je potrebna da, prije svega, sačuvaju svoje zdravlje (izvor: GWI Coronavirus findings - Work behaviors - Travanj 2020)“

Unutar tvrtke uvjeti za rad su pretežito bolji, nego unutar vlastitog doma, međutim i tu se postavlja pitanje – Koliko je radni prostor (ne)učinkovit za naše zdravlje?

Bez obzira radite li svoj posao od kuće ili u prostorijama tvrtke, sigurni smo da želite da vaš ured krasi vrhunska informatička oprema, da je funkcionalan i moderan, te da se u njemu osjećate udobno i produktivno. Međutim ono što je najvažnije za takav rezultat, a ponekad se stavlja na zadnje mjesto je briga o osobnom zdravlju tijekom obavljanja posla. Radno vrijeme od 8 sati čini trećinu dana, što je izrazito puno provodeći ga u istom položaju, ako još k tome dodamo da većina poslovnjaka provede i dodatne sate radeći, posebice kada je riječ o radu od doma, dolazimo skoro do pola dana provedenog uz računalo. Zato je zdravlje na radnom mjestu izrazito potrebno osvijestiti kako bi svakom pojedincu i društvu općenito bilo 1. mjesto na ljestvici prioriteta.

“Trećinu našeg dana provodimo radeći, a najvećim dijelom sjedeći za računalom. Da biste dobili jasniju sliku što to znači za vaše zdravlje, poslužit ćemo se slikovitim prikazima – tijekom godine tipke na vašoj tipkovnici stisnut ćete 3 milijuna puta, dok ćete pomičući miš prijeći udaljenost od 26 kilometara.“

Zašto je bitna ergonomija?

Pomaže u stvaranju produktivnosti, udobnosti, sigurnosti i smanjenju fizičkog i mentalnog umora. Standardi ergonomije utječu na pravilno držanje, prirodni položaj, učinkovitost i sklad pokreta tijela.

Ergonomska informatička oprema poboljšava kvalitetu rada, utječe na zdravlje tijela i uma te prilagođava procese, tako da uz što manje pokreta činite posao, a time se manje fizički opterećujete. Definitivno utječe na poslovne procese i na krajnji rezultat ljudskoga rada.

Veća razina produktivnosti uz manje uložen fizički napor.

Istraživanje je pokazalo da se 90% korisnika koji su probali koristiti ergonomske miševe i tipkovnice nikada više ne bi koristili konvencionalnu računalnu periferiju. Tipkovnica i miš su najkorištenija računalna periferija stoga vam predstavljamo ergonomski oblikovane tipkovnice i miševe za posao.

Dvije stvari posebno naglašavaju kao glavne razloge za prelazak u „ergo svijet“. Na prvom mjestu je ugoda jer više ne osjećaju bol, ali osjećaju senzornu ugodu. S druge strane, primjećuju veću razinu produktivnosti s puno manje uloženog fizičkog napora.

Links predstavlja Logitechovu liniju proizvoda razvijenu s posebnim naglaskom na znanost o ergonomiji, uravnoteženu kako bi osigurala komfor i poželjnost. Naglasak je na ergonomiji, komforu i atraktivnom dizajnu.

Logitech Ergo K860 ergonomska tipkovnica

Logitech ERGO K860 tipkovnica podijeljena je ergonomska tipkovnica dizajnirana za bolje držanje, manje naprezanje i veću podršku. Tipkat ćete prirodnije uz zakrivljeni, podijeljeni ključni okvir koji poboljšava držanje pri tipkanju. Kosi oblik smanjuje napetost mišića na zapešćima i podlakticama - držeći ruke i ramena opuštenima.

Bolje držanje, bolji rezultati

Zakrivljeni ključni okvir ERGO K860 postavlja vaše šake, zapešća, prste i podlaktice u prirodniji položaj, primijetit ćete nedostatak naprezanja u trenutku kada vam ruke padnu na tipkovnicu. Čak je dokazano da ERGO K860 smanjuje mišićnu aktivnost za 21% u gornjem trapeznom mišiću u usporedbi s tradicionalnom Logitech tipkovnicom bez oslonca za dlan — ključni mišić u središtu leđa koji stabilizira i olakšava pokrete ramena i vrata.

Tipke su niske i udobne za tipkanje, posebice zbog svoje širine. Dodatno uz tipkovnicu se nalazi naslon za ruku odnosno odmorište za zapešća i dlanove koje je napravljeno od memorijske pjene i ugodne premazane tkanine te ujedno dobro apsorbira znoj. Jastučići za zapešća postavljaju vaše podlaktice točno iznad tipkovnice, nudeći 54% veću potporu za zapešće dok smanjuje savijanje zapešća za 25% u usporedbi s tradicionalnom Logitech tipkovnicom bez oslonca za dlanove.

Bežična tipkovnica ERGO K860 odlično pristaje uz svaki stol jer ne zauzima puno mjesta, bez dodatnih kablova. Tipkovnica se povezuje na računalo putem Bluetootha ili USB priključka. Moguće se spojiti na do tri uređaja istodobno te mijenjati vezu pritiskom na tipku.

Logitech Lift ergonomski miš

Uz Logitech Lift ergonomski miš tipkat ćete prirodnije jer ima zakrivljeni, podijeljeni ključni okvir koji poboljšava držanje pri tipkanju. Kosi oblik smanjuje napetost mišića na zapešćima i podlakticama -

držeći ruke i ramena opuštenima. Liftova organska silueta pristaje malim do srednjim rukama kao salivena - posebno je dizajnirao i oblikovao Logitechov tim stručnjaka za ergonomiju i dizajn. Naslonite ruku na dršku s mekom teksturom, s lako dostupnim gumbima koji vam pomažu da radite cijeli dan bez podizanja prsta. Ima čak i udoban oslonac za palac.

Optimalni kut podizanja od 57° postavlja vas u ono što volimo zvati "prirodni položaj rukovanja". To stvara manji pritisak na vaš zglob tijekom dana i postavlja vašu ruku i gornji dio tijela u prirodniji položaj.

Uz opušteniji gornji dio tijela, vaš se um može usredotočiti na stvari koje su stvarno važne. Ostanite opušteni od ujutro do popodne. Sa tihim klikovima i glatkim klizanjem, tihim kotačićem koji se prilagođava i najlaganijem dodiru.

Budite efikasni i produktivni, napravite najbolju izvedbu što možete s naprednim ergonomskim rješenjem koje uključuje ergonomsku kombinaciju tipkovnice i miša. Ostvarite najbolje rezultate uz najmanji napor i zamor ruku, uštedite na radnom prostoru i priuštite si savršenu udobnost u radu. Također budite svjesni da će vam trebati određeni period prilagodbe na ergonomski tip opreme, ali jednom kad se priviknete

Ponuda ergonomske računalne periferije za poduzeća

Links, vodeći prodajni lanac informatičke opreme svojim poslovnim korisnicima nudi kvalitetna poslovna rješenja. Za sve tvrtke koje svojim zaposlenicima žele pružiti vrhunsku IT opremu za produktivan rad mogu se javiti Links B2B odjelu kako bi profesionalci kreirali najoptimalniju ponudu za Vas.

27. travanj 2024 14:18