Ukratko
StoryEditor

Finax najavio novu akviziciju, planirano i širenje u Njemačku

17. Siječanj 2024.
Radoslav Kasik i Juraj Hrbaty

Slovačka tvrtka Finax, specijalizirana za olakšavanje ulaganja i unaprjeđenje štednje svojih klijenata, ostvarit će rast putem akvizicije maloprodajnih investicijskih aktivnosti od Aion banke. Ova banka, s belgijskom bankarskom dozvolom, djeluje na nekoliko tržišta EU, a u svom portfelju imaju platformu i ETFmatic. Osim pružanja jednostavnih investicijskih rješenja za široku potrošačku populaciju, spomenuta banka također nudi proizvode namijenjene njemačkim posrednicima. Zahvaljujući suradnji s Aion bankom, ovi posrednici su izgradili vlastitu investicijsku platformu pod vlastitim brendom.

– Dugoročno, ispunjavamo svoju viziju da se pozicioniramo na stranim tržištima diljem Europe. Najavljeni proces akvizicije, koji uključuje značajan softverski know-how, bit će ključan za razvoj novih partnerstava. U okviru tih partnerstava, usmjerit ćemo se na pružanje nabavljenog softvera, primjerice financijskim agentima ili fintech tvrtkama, s ciljem stvaranja vlastitih investicijskih platformi. Naša ambicija je posredovati ovo rješenje bankama, osiguravajućim društvima ili društvima za upravljanje kako bi im omogućili ponudu paneuropskog mirovinskog proizvoda njihovim klijentima – rekao je Juraj Hrbatý, osnivač i izvršni direktor Finaxa.

Prednosti Europske mirovine, inovativnog oblika dobrovoljne mirovinske štednje, postat će još pristupačnije širom zemalja Europske unije. Ujedno, Finax će i dalje ostati jedini pružatelj nakon prve godine lansiranja ovog novog proizvoda. Njegova jedinstvenost privlači pažnju kako domaćih tako i stranih investitora, te osim u Slovačkoj, dostupan je i na tržištima Češke, Hrvatske i Poljske.

Poboljšanja za postojeće klijente

Finax ima ambiciozne planove za proširenje svojih usluga i tržišta. Tvrtka ne želi ograničiti svoj doseg na trenutnih pet zemalja srednje i istočne Europe, već teži daljnjem širenju. – Ove godine planiramo otvoriti podružnicu u Njemačkoj, dok istovremeno istražujemo mogućnosti na drugim tržištima unutar zapadne Europe – otkrio je Hrbatý.

Hrbatý dodatno pojašnjava da su pažljivo pripremili teren za ulazak na nova tržišta. Fokus tvrtke nije samo na izgradnji povjerenja kupaca, već i na prilagodbi proizvoda uzimajući u obzir porezna pitanja i lokalnu optimizaciju u svakoj zemlji.

– Svjesni smo važnosti kombiniranja domaćeg znanja s internacionalnim ljudskim kapitalom. Posebno smo zadovoljni što će najavljena akvizicija ojačati naš međunarodni tim i pridonijeti prekograničnom iskustvu s novim kolegama iz različitih dijelova svijeta, od Irske do Južne Amerike – dodaje Hrbatý.

Osim toga, akvizicija će donijeti koristi i postojećim klijentima tvrtke Finax. Tvrtka će intenzivnije koristiti vlastiti softver, otvarajući nove mogućnosti za tehnološki rast. – Već sada možemo reći da će nova tehnologija omogućiti češće trgovanje uz smanjene troškove osoblja. Ovo je samo jedan od mnogih primjera, a radujemo se dijeljenju detaljnijih informacija o planiranim poboljšanjima koja će, prije svega, koristiti našim klijentima – zaključuje izvršni direktor tvrtke Finax.

27. travanj 2024 10:36