Ukratko
StoryEditor

Goethe institut preselio u bivšu zgradu Uprave Hrvatskih šuma

03. Studeni 2016.
Piše:
Ivana Tarnaj

Nakon što su se iz zgrade na križanju Vukotinovićeve i Perkovčeve iselili direktori Hrvatskih šuma, došli su novi stanari. Goethe institut Hrvatska novi je stanar prvog kata te zgrade i  svečano je otvorio nove prostore u zgradi Šumarskoga doma.

- Njima je bila interesantna prva etaža koja se prostire na 650 metara kvadratnih, ali mi iznajmljujemo i 300 metara kvadratnih na drugom katu, kao i prostore u potkrovlju zgrade, rekao je Liderov izvor u Hrvatskom šumarskom društvu, u čijem je vlasništvu zgrada.

- Raduje nas što ćemo na novoj adresi moći proširiti dosadašnju ponudu te na taj način vama, našim vjernim polaznicima, ponuditi još bolji i opsežniji program, rekla je Katrin Ostwald-Richter, Ravnateljica instituta Goethe-Kroatien tom prigodom.

Svečanom skupu nazočio je i Arne Hartig, referent za kulturu i politiku Veleposlanstva Republike Njemačke u Zagrebu (kulturni ataše). Dobrodošlicu novim stanarima Šumarskog doma zaželio je i predsjednik HŠD-a Oliver Vlainić.

Hrvatsko šumarsko društvo iznajmljuje 1500 metara kvadratnih poslovnog prostora, po cijeni od 11 eura po četvornom metru. Uprava Hrvatskih šuma preselila se sa svoje dugogodišnje adrese, nakon što je, za tu svrhu i odlukom direktora Ivana Pavelića, kupljena zgrada od Hrvatskih željeznica, neki kažu, kompenzacijom i po cijeni od 30,5 milijuna kuna.

20. travanj 2024 14:14