Ukratko
StoryEditor

Grayling CEE Outlook: Pregled geopolitičkih rizika u srednjoj i istočnoj Europi u 2024.

06. Ožujak 2024.
Grayling CEE Outlook

Grayling, globalni lider u području strateških komunikacija i public affairsa predstavio je godišnje izvješće ‘CEE Outlook for 2024‘ koje pruža značajan uvid u pregled najvažnijih geopolitičkih i ekonomskih rizika u srednjoj i istočnoj Europi u 2024.

Kako će skoro polovica svjetske populacije izaći na birališta 2024., tako ni srednja i istočna Europa (CEE) nije iznimka. Za optimizaciju poslovanja i buduća planiranja bit će potrebno dobro razumijevanje promjenjivih politika, kontinuirane promjene dinamike kao i jedinstvenosti svakog tržišta.

Kako bi pružili više informacija o ovim pitanjima, stručni timovi agencije Grayling diljem regije pripremili su izvješće pod nazivom ‘Grayling 2024 Outlook for CEE Report‘, sažimajući ključne događaje u 2023. i predviđajući moguće promjene u 2024. i godinama koje dolaze.

Izvješće pruža ključne uvide iz Bugarske, Hrvatske, Češke, Mađarske, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, uključujući države kandidate za Europsku uniju (EU) Srbiju i Ukrajinu, kao i sveobuhvatan osvrt Grayling stručnjaka iz Bruxellesa. Ovogodišnje izvješće u dodatni fokus stavlja na Mađarsku i njezino predsjedanje Vijećem EU-a u drugoj polovici godine.

– CEE Outlook za 2024. duboko je povezan sa širom europskom dinamikom. Europski izbori predstavljaju priliku za redefiniranje odnosa srednje i istočne Europe s Bruxellesom. Jednako su važni izbori u SAD-u, budući da njihov ishod može imati veliki utjecaj na buduću sigurnost u CEE regiji – izjavila je Nataša Trslić Štambak, direktorica agencije Grayling za srednju i istočnu Europu.

– Imajući ovo u vidu, regionalni tim Grayling public affairs stručnjaka sveobuhvatno je analizirao kompleksnosti naše regije i pripremio pregled političkih i ekonomskih trendova koji će definirati regiju srednje i istočne Europe 2024. godine, pomažući tvrtkama pri strateškom planiranju odnosno u stjecanju jasnijeg uvida u buduća očekivanja – dodala je.

Za više informacija o izvješću, posjetite stranicu: https://grayling.com/news-and-views/graylings-cee-outlook-for-2024-report/

27. travanj 2024 11:51