27. ožujak 2019.

Hrvatski dani male brodogradnje - Sve više ponude na ‘struju‘

Ovogodišnje 11. izdanje Hrvatskih dana male brodogradnje održat će se od 4. do 7. travnja na novosagrađenom istočnom dijelu marine Kaštela.

Novost manifestacije je i što je otvorena mogućnosti izlaganja plovila stranih proizvođača.

Unatoč tome, događaj zadržava trend predstavljanja jedrilica, motornjaka i gumenjaka, koji su predmet interesa, stvarnih mogućnosti i potreba hrvatskog čovjeka, koji svoj život i svakodnevne potrebe vezuje uz naše more i otoke.

Na dijelu manifestacije prigodno nazvanim Sajam turističkih atrakcija osjetan je nastavak trenda rasta u predstavljanju noviteta koji koriste električni pogon. Tako će se posjetitelji moći upoznati s električnim vanbrodskim motorima "ePropulsion", hidrofoil električnom daskom "eFoilFly – NeptunX", a novitet su i plutajuće platforme "NautiBouy", no naravno one ne trebaju nikakav pogon, pa ni električni.

Ponudu će oplemeniti i tehnološki unaprijeđeni električni motocikli i mopedi nove generacije. Organizatori se nadaju kako će ovogodišnje izdanje manifestacije potpomoći promociji i plasmanu turističke sportske i outdoor opreme, kao i razvoju ukupne turističke ponude naše obale i priobalja. Dodaju kako je nova lokacija dodatna promocija ne samo marine Kaštela, već i grada Kaštela kao zanimljive turističko-nautičke destinacije.