Ukratko
StoryEditor

Hrvatski dani male brodogradnje - Sve više ponude na ‘struju‘

27. Ožujak 2019.

Ovogodišnje 11. izdanje Hrvatskih dana male brodogradnje održat će se od 4. do 7. travnja na novosagrađenom istočnom dijelu marine Kaštela.

Novost manifestacije je i što je otvorena mogućnosti izlaganja plovila stranih proizvođača.

Unatoč tome, događaj zadržava trend predstavljanja jedrilica, motornjaka i gumenjaka, koji su predmet interesa, stvarnih mogućnosti i potreba hrvatskog čovjeka, koji svoj život i svakodnevne potrebe vezuje uz naše more i otoke.

Na dijelu manifestacije prigodno nazvanim Sajam turističkih atrakcija osjetan je nastavak trenda rasta u predstavljanju noviteta koji koriste električni pogon. Tako će se posjetitelji moći upoznati s električnim vanbrodskim motorima "ePropulsion", hidrofoil električnom daskom "eFoilFly – NeptunX", a novitet su i plutajuće platforme "NautiBouy", no naravno one ne trebaju nikakav pogon, pa ni električni.

Ponudu će oplemeniti i tehnološki unaprijeđeni električni motocikli i mopedi nove generacije. Organizatori se nadaju kako će ovogodišnje izdanje manifestacije potpomoći promociji i plasmanu turističke sportske i outdoor opreme, kao i razvoju ukupne turističke ponude naše obale i priobalja. Dodaju kako je nova lokacija dodatna promocija ne samo marine Kaštela, već i grada Kaštela kao zanimljive turističko-nautičke destinacije.

24. travanj 2024 08:45