11. ožujak 2019.

Hrvatski Telekom i Zagrebačka banka pokreću novu uslugu - Telekom Bankarstvo

Hrvatski Telekom i Zagrebačka banka potpisali su ugovor o suradnji u pružanju i distribuciji nove digitalne, bankarske usluge – Telekom Bankarstva, koja će biti dostupna svima do ljeta.

Riječ je o bankarskoj usluzi koja će korisnicima biti dostupna jednostavno, brzo i sigurno putem mobilne aplikacije koja uključuje široku paletu bankarskih proizvoda i usluga, uz podršku mreže poslovnica i bankomata u Hrvatskoj, web chat i pozivni centar Zagrebačke banke.

Telekom Bankarstvo je prva takva suradnja telekomunikacijskog operatora i banke na hrvatskom tržištu. Usluga će korisnicima nuditi najveći broj digitalnih bankovnih usluga u Hrvatskoj, a na raspolaganju će biti svim korisnicima smartphonea, dok će korisnicima Hrvatskog Telekoma biti dostupne posebne pogodnosti.

Ovo je ujedno i prva bankarska usluga kod koje je ugovaranje bankarskog paketa moguće preko mobilne aplikacije i bez odlaska u poslovnicu. Korisnicima će na raspolaganju biti i druge inovativne bankarske usluge, primjerice slanje novca samo klikom na kontakt iz imenika.

- Ulaganje u digitalizaciju važan je dio naše strategije, kao i poboljšanje naše ponude na mobilnim platformama. Ova je suradnja prilika za poboljšanje naše učinkovitosti, ali još nam je važnije poboljšanje korisničkog iskustva klijenata. Prepoznajemo njihove potrebe i nudimo im najbolje iz oba svijeta - bankarstva i telekomunikacija, rekao je Claudio Cesario, zamjenik predsjednika Uprave i General Manager Zagrebačke banke.

Davor Tomašković, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma, ističe kako je ulazak u područje digitalnog bankarstva odličan primjer transformacije tvrtke u digitalnu kompaniju.