Ukratko
StoryEditor

Ina i Plavi tim donacijom računala jačaju lokalnu zajednicu

06. Listopad 2023.
KBC Rebrofoto: INA

U današnjem svijetu tehnologija igra ključnu ulogu u svakodnevnom životu, obrazovanju, zdravstvu, kulturi i društvu u cjelini. Prepoznajući tu važnost, Ina i Plavi tim već godinama provode inicijativu doniranja računala raznim lokalnim institucijama kao što su osnovne i srednje škole, udruge, bolnice, muzeji, dječji vrtići, dječji domovi, dobrovoljna vatrogasna društva, turističke zajednice i sportski klubovi. Ta inicijativa nije samo izraz odgovornosti kompanije prema lokalnoj zajednici nego i način da se doprinese ostvarivanju jednakih mogućnosti i boljoj budućnosti uz edukaciju, zdravstvo i kulturu.

Kompanija je u posljednjih pet godina donirala znatan broj računala različite vrste kako bi podržala razne institucije u njihovim svakodnevnim aktivnostima. Riječ je o 620 stolnih računala, 693 monitora te 499 prijenosnih računala. Te donacije imaju za cilj podržati razvoj lokalne zajednice na mnoge načine, podići informatičku pismenost, poboljšati komunikaciju te olakšati provođenje svakodnevnih aktivnosti. Primjerice, donirana računala upotrebljavaju se za obrazovanje učenika i studenata, a pristup modernoj tehnologiji poboljšava kvalitetu nastave i priprema mlade ljude za izazove budućnosti.

Bolnice i udruge koriste se doniranim računalima u svakodnevnom poslovanju, ubrzavajući procese i pružajući bolju zdravstvenu skrb zajednici. Djeca u vrtićima i domovima imaju pristup računalima za učenje i igru, što potiče razvoj njihovih kognitivnih i komunikacijskih vještina, a djeca i učitelji u školama uz donirana računala podižu informatičku pismenost. Dobrovoljnim vatrogasnim društvima donacije pomažu u organizaciji i praćenju aktivnosti zaštite od požara, dok sportski klubovi računala upotrebljavaju za administraciju.

– Tehnologija napreduje velikom brzinom i naša informatička oprema lagano gubi korak s vremenom. Zato nam uvelike pomažu ovakve donacije koje doprinose kvalitetnijem obrazovanju naših učenika. Od Ine smo dobili 30 računala kojim se svakodnevno koristimo u radu škole – izjavila je ravnateljica OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića Melita Haluga.

image

Kristian Schuster, direktor Plavog tima

foto: INA

Kristian Schuster, direktor Plavog tima, IT tvrtke koja je član Ina Grupe, rekao je: – U posljednjih pet godina donirali smo više od 1000 računala za potrebe lokalnih zajednica u Hrvatskoj. Donirana informatička oprema u funkcionalnom je stanju, a naši se kolege prije donacije pobrinu da svako računalo bude opremljeno osnovnim programima potrebnim za rad te slobodno od svih prethodno instaliranih korporativnih sadržaja. Korisnici dalje raspolažu računalima, prilagođavaju ih svojim potrebama i upotrebljavaju neometano. Svaka donacija ima posebno mjesto u našoj priči, zato se i dalje rado odazivamo svakom zahtjevu te pomažemo gdje i kad je to moguće. –

image

Tamara Karagity, direktorica Korporativnih komunikacija i marketinga Ine

foto: INA

– U Ini vjerujemo u važnost pomaganja i brigu o zajednici u kojoj poslujemo. Naša inicijativa doniranja računala nije samo izraz naše korporativne društvene odgovornosti nego i način na koji doprinosimo razvoju i napretku lokalne zajednice. Tehnologija igra ključnu ulogu u suvremenom društvu, a mi smo ponosni što svojim donacijama možemo podržati obrazovanje, zdravstvo, kulturu i sport. Nadamo se da će ova inicijativa imati dugoročan pozitivan utjecaj na živote građana u našoj zajednici – dodala je Tamara Karagity, direktorica Korporativnih komunikacija i marketinga.

Ina vjeruje da je podrška lokalnim institucijama put prema jačoj, obrazovanijoj i zdravijoj zajednici te je posvećena razvoju te vrijedne inicijative u budućnosti.

27. travanj 2024 19:36