Ukratko
StoryEditor

Ina upozorava na internetsku prevaru

16. Svibanj 2024.
Greenpeace, Inafoto Bojan-haron Markičević

Uprava Ine upozorava da društvenim mrežama i internetom kruže prevare u obliku oglasa investicijske prilike, u kojima se organizatori lažno predstavljaju kao Ina te ističe da Ina nije organizator takvih objava niti s njima ima veze.

Ina savjetuje da se sa spornim stranicama ne dijele osobni, bankovni ili bilo kakvi drugi podaci, kako bi se izbjegle potencijalne krađe podataka i/ili novca.

U priopćenju Ine stoji da je www.ina.hr adresa Inine službene internet stranice na kojoj se objavljuju sve relevantne aktivnosti kompanije pri čemu se pazi na pravila i informacije o zaštiti podataka.

Također, službena Facebook stranica Ine te službena Instagram stranica te kompanije  jedini su službeni profili na tim društvenim mrežama na kojima Ina objavljuje svoje vijesti.

- Bilo kakvi oglasi, nagradni natječaji, nagradne igre ili investicijski pozivi koje se ne objavljuju na ovim profilima nisu povezani s Inom ni na koji način - kažu u domaćoj naftnoj kompaniji.

Pozivaju građane da sumnjive pozive na ulaganja, oglase i poruke s drugih stranica koje se predstavljaju kao Ina, prijave administraciji društvenih mreža kao sumnju u pokušaj internetske prevare.

- Lažne investicijske prilike, uz lažne nagradne igre, jedna su od češćih taktika koje koriste kibernetički kriminalci, a više o svemu informirati se može i na internetskim stranicama MUP-a -  navode iz Ine.

01. lipanj 2024 04:04