Ukratko
StoryEditor

INA uručila donaciju od 100 tisuća kuna Klinici za dječje bolesti Zagreb

30. Studeni 2018.

INA je danas, donacijom Klinici za dječje bolesti Zagreb, završila kampanju donacija hrvatskim bolnicama za ovu godinu u kojoj je sudjelovalo ukupno 8 bolnica. Ček od 100.000 kuna dr.sc. Ivi Hojsak, zamjenici ravnatelja bolnice, svečano je uručio predsjednik Uprave Ine, g. Sándor Fasimon, a sredstva će biti iskorištena za obnovu prostora Referentnog centra za dječju gastroenterologiju i prehranu. Male pacijente su u obilasku odjela razveselili i atletičarka Sandra Perković, članovi rukometne reprezentacije – trener Lino Červar te igrači Igor Vori i Zlatko Horvat, te klaunovidoktori Crveni nosovi, koji su im zajedno podijelili prigodne poklone. INA je kroz 10 godina za razvoj i opremanje hrvatskih bolnica donirala više od 5,6 milijuna kuna.

- S Klinikom za dječje bolesti Zagreb surađivali smo na brojnim projektima te smo do sada donacijama u ukupnoj vrijednosti više od pola milijuna kuna sudjelovali u nabavama prijeko potrebne opreme i uređaja. Drago mi je što ovu suradnju nastavljamo te što ponovno možemo doprinijeti boljem i kvalitetnijem liječenju onih kojima je to najpotrebnije. Zajednici ćemo nastaviti pomagati i tako što ćemo ulagati u unaprjeđenje našeg poslovanja te tako biti uspješan gospodarski subjekt koji pridonosi i cjelokupnom hrvatskom gospodarstvu, izjavio je Sándor Fasimon, predsjednik Uprave Ine.

>>>INA i Dogus grupa donirali 200 tisuća kuna šibenskoj bolnici

- Zahvaljujemo Ini koja, sad već tradicionalno, omogućuje da poboljšamo uvjete boravka i zbrinjavanja naših malih pacijenata. Ove godine ćemo donacijska sredstva upotrijebiti za poboljšanje uvjeta rada i uređenje ambulanti Referentnog centra te vrlo frekventne zajedničke čekaonice Referentnog centra za dječju gastroenterologiju i prehranu, kao i Odjela za dječju otorinolaringologiju. Ovim preuređenjem dio prostora je postao prihvatljiviji za djecu i roditelje, a čekanje će odsad, kao i pregled, biti ugodniji i manje stresni, izjavila je Iva Hojsak, zamjenica ravnatelja bolnice.

Nakon donacija bolnicama u Zadru, Šibeniku, Bjelovaru, Rijeci, Gornjoj Bistri, Sisku te Društvu reanimatologa u Zagrebu, donacijom Klinici za dječje bolesti Zagreb INA je završila ovogodišnju kampanju tijekom koje je donirala ukupno gotovo 800 tisuća kuna za opremanje i razvoj bolnica. Sa sudjelovanjem i pomoći u radu hrvatskih bolnica kompanija će nastaviti i sljedeće godine.

18. travanj 2024 13:48