Ukratko
StoryEditor

Indija je zemlja partner na ‘Međunarodnom sajmu turizma‘ ovoga travnja u Zagrebu

31. Ožujak 2022.

Dok Indija slavi 75 godina neovisnosti, njezin turistički sektor spreman je za daljnja ulaganja i snažnu nadogradnju kako bi postao važan čimbenik u indijskom gospodarskom rastu. S jedne strane indijska demografija, odnosno mlada i kvalificirana radna snaga, može biti korisna za hrvatski ugostiteljski sektor, a s druge bi hrvatsko iskustvo kao zemlje s visokim udjelom turizma u svojem BDP-u moglo biti od koristi Indiji. Ta će se razmjena iskustava dijelom realizirati i na 'Međunarodnom sajmu turizma' koji se u travnju održava u Zagrebu, a na kojem je Indija zemlja partner.

Također, očekujemo da će Hrvatsku posjetiti veliki broj indijskih turista. Očekuje se i veći broj posjeta u segmentu tematskog turizma koji spaja Hrvatsku i Indiju, kao što su ekoturizam, zdravstveni i wellness-turizam, duhovni turizam te baštinski i festivalski turizam. Hrvatska svakako ima mnogo toga za ponuditi gostima iz Indije, ali i Indija ima mnoge i mnoge turističke adute za goste iz Hrvatske i cijelog svijeta. 

Tematski turizam u Novoj Indiji - pomlađivanje, avantura, nasljeđe i luksuz

• Indijska obala obasjana suncem, njezini spokojni brežuljci te prostrane obale rijeka nude niz doživljaja za: okusiti nutritivnu indijsku gastronomiju, iskustva njezinih toplica, tečajeva joge, detoks terapija, ajurvede, naturopatije, vedante te tehnika meditacije; preuzete i kurirane iz najstarijih znanosti i umjetnosti. S ciljem kako biste se opustili na bezbroj načina te kako bi se um i tijelo uskladili, u miru i savršenom zdravlju. Zbog toga je Indije savršena usputna stanica za odmor.

• Indijom odjekuje bogatstvo i slava raskošnih dinastija, moćnih vladara, cvjetajućih civilizacija te duboke povijesti. Indija ima sjajno naslijeđe koje se može prepoznati u njezinoj arhitekturi, spomenicima, umjetnosti, obrtima, kulturama, pa čak i religijama. Dok utvrde, drevni hramovi i velike palače svjedoče o veličanstvenosti prošlih vremena, razni muzeji i galerije raštrkani diljem zemlje, djeluju kao inventari besprijekorne prošlosti Indije. Tolika je veličanstvenost građevina u zemlji da je UNESCO nekoliko njih identificirao kao mjesta neizostavne spomenike kulturne baštine.

• Privlačnost avantura. Iskusite uzbuđenja ili se spustite u dubinu uzbuđenja. Ako ste doista odvažni, istražite prekrasne krajolike, dok ste na nebu (paraglajding, let avionom, …). Sve to čeka dok istražujete kopnene, vodene te nebeske avanture u Indiji. Od pješačenja, brdskog biciklizma i planinarenja u snježnim dijelovima Himalaje do surfanja, raftinga, ronjenja i snorkelinga. Bez obzira na vase afinitete, postoji mnoštvo opcija za one koji traže uzbuđenje.

• Indija je zemlja prožeta poviješću te dom nekoliko kraljevskih dinastija koje su uživale u raskošnom i razmetljivom načinu života. Tijekom godina, prastare kulture, tradicije, umjetnosti i prakse neprimjetno su se stapale s modernim komforom, što je kulminiralo prilagođavanjem kraljevskog iskustva za turiste koji žele doživjeti luksuz. Od svog najsjevernijeg vrha do najjužnijeg kraja, Indija nudi niz luksuznih doživljaja koje jamče nezaboravno iskustvo.

Indija je po prvi put zemlja partner PLACE2GO međunarodnog sajma turizma, ne propustite posjetiti indijski paviljon kako biste saznali iz prve ruke što vas čeka na vašem sljedećem putovanju u Indiju

28. travanj 2024 18:19