Aktualno Ukratko

Inteligentne tvrtke zauzele pozornicu na događanju SAP NOW Zagreb2018

Lider
Autor Lider

Prvo izdanje događanja SAP NOW Zagreb, ponovilo je uspjeh svog prethodnika SAP Foruma te okupilo preko 600 domaćih i stranih stručnjaka koji su kroz seriju predavanja, primjera iz prakse i panela raspravljali o budućnosti inteligentnih tvrtki. Jedan od najvažnijih poslovno-tehnoloških događanja u Hrvatskoj, koji je danas održan u Kinu Europa, pružio je sudionicima priliku za bolji uvid u provedene projekte tvrtke SAP kao i razmjenu iskustava.

Događanje je otvorila Sonja Popović, direktorica tvrtke SAP d.o.o., koja je naglasila kako se poslovanje budućnosti temelji na pametnom povezivanju ljudi, tehnologija i kompanija:

– Tvrtke će morati postati inteligentne i prigrliti inovativna rješenja kao što su Big Data, Internet stvari, napredna analitika i strojno učenje ako žele doći do novih uvida, ubrzati odlučivanje i poboljšati poslovne procese. One koje budu najuspješnije u tome neće se morati brinuti za svoju budućnost.

>>>SAP NOW ZAGREB: Budućnost nogometa je digitalna

Nakon govora dobrodošlice Sonje Popović, Martin Wezowski, glavni dizajner tvrtke SAP i futurist te Upen Barve, direktor Inovacijskog centra tvrtke SAP održali su predavanje o dizajniranju budućnosti.

– Tehnologija predstavlja ljudsku evoluciju, stvara igralište za rad usmjeren čovjeku, nazivam ga “Humachine”,što je simbioza između ljudske kreativnosti i empatije te strojne inteligencije što otvara nove svjetove naše mašte u vremenu u kojem “sada” nikada nije bilo tako kratkotrajno, kazao je Martin Wezowski tijekom predavanja.

Uz već navedene govornike, na događanju SAP NOW 2018 su kao predavači sudjelovali stručnjaci i vodeći poslovni ljudi iz domaćih tvrtki uključujući Atlantic, Orbico, KING ICT, OMCO, Iskon i HRT, koji su govorili o inovativnim poslovnim projektima, Nadalje, tijekom događanja predstavljeni su i zanimljivi slučajevi iz prakse poput Intelligent Stadium i SAP Soccer Showcase 2.0., a održana je i diskusiju „Sonjin kutak“ tijekom kojesu sudionici iz Iskona, JGL-a i Effiepointa razgovarali o inovacijama te njihovoj važnosti.

>>>Lokalizacija SAP-ovih najboljih praksi uskoro dostupna na hrvatskom jeziku

– Prošli tjedan, na našoj globalnoj konferenciji SAPPHIRE NOW održanoj u Orlandu najavili smo disrupciju na CRM tržištu. Službeno smo predstavili novi skup aplikacija koji objedinjuje postojeća zasebna front-end rješenja i naše nedavne akvizicije– Hybris, Gigya, Callidus Cloud u jedan integrirani proizvod pod nazivom SAP C/4HANA, pojasnivši kako s ovim tvrtka još više nastoji pomoći svojim korisnicima da osluškuju potrebe svojih kupaca, zadrže postojeće i pridobiju nove, što dodatno dobiva na važnosti u doba GDPR-a, kazala je Sonja Popović naglasivši kako se SAP transformira te okreće inovacijama.

SAP NOW Zagreb također je ugostio je i 17. dodjelu nagrada “SAP ICT Journalist prize Božo Težak”. Iskusni urednik mjesečnika Bug Miroslav Rosandić primio je nagradu za najbolji novinarski uradak kao i nagradu za najbolji urednički uradak, dok je Martina Čizmić, s portala ZIMO, proglašena ICT novinarkom godine.

>>>SAP dovršio proces akvizicije tvrtke Callidus Software

Pažnju sudionika do kraja događanja zadržalo je zaključno predavanje po nazivom “Upoznajte svog novog šefa – korisnika”, koje je održao Joachim Dorsch, Solution Sales Executive, SAP.

Više informacija o SAP NOW Zagreb 2018 možete promaći ovdje.

Komentari