Korona i biznis
28. veljača 2019.

Istraživanje: Arena Centar – prvi izbor potrošača za vrhunsku kvalitetu

Kvaliteta usluge i raznolikost  ponude koju Arena Centar pruža svojim posjetiteljima, okrunjena je ove godine zlatnom medaljom za vrhunsku kvalitetu. Naime, Arena Centar je bio prvi izbor većine potrošača u Hrvatskoj za vrhunsku kvalitetu u kategoriji Shopping centra općenito u okviru neovisnog istraživanja QUDAL – QUality meDAL.

Ispitanicima je u anketi QUDAL - QUality meDAL Croatia General  2019/2020 putem web-obrasca postavljeno sljedeće pitanje: ‘Navedite naziv shopping centra (trgovački centar s više od različitih trgovina, restoranima, kafićima i drugim sadržajima) koji po vašem osobnom iskustvu ili iskustvu vaših bližnjih nudi općenito apsolutno najvišu razinu kvalitete usluge i kvalitete ponuđenih artikala na hrvatskom tržištu‘. Najveći je broj ispitanika na postavljeno pitanje odgovorio s Arena Centar.

Osim navedenog pitanja za kategoriju najkvalitetnijeg shopping centra  općenito, Arena Centar je pobijedio u čak još pet podkategorija: shopping centar s ponudom odjeće, shopping centar s ponudom obuće, shopping centar s ponudom modnih dodataka i nakita,  shopping centar s ponudom artikala vezanih uz telekomunikacije,  elektroniku i kućanske aparate te shopping centar s gastronomskom ponudom.

Arena Centar otvoren je 2010. godine te je postao jedna od  najpoželjnijih destinacija za kvalitetan shopping i zabavu hrvatskih potrošača. Potrošače privlači širokom ponudom od preko 200 trgovina internacionalnih i lokalnih brendova koje pokrivaju različite potrebe  pojedinca i obitelji, a cjelokupno shopping iskustvo dodatno se nadograđuje i podiže na još veći nivo kroz različite zabavne sadržaje, te široku gastronomsku ponudu. Kontinuirano ulaganje Arena Centra u izvrsnost i kvalitetu ponude, te  podizanje cjelokupnog ugođaja kupovine na još višu razinu, doveo je do osvajanja srca hrvatskih potrošača.

Naime, otkako je grupacija NEPI Rockastle preuzela Arena Centar, kroz proces renovacije i proširenja, prodajni je prostor povećan za 5.500m2, brojne trgovine su unaprijedile svoje koncepte te povećale prodajni prostor, dok je otvoreno 10 novih trgovina: Müller, Nespresso, Pink Panda, Harissa, Calvin Klein Jeans, Tudors, Under Armour, Gligora, Steiff i The Athlete’s Foot. Ponuda će se uskoro proširiti i s jedinom GAP trgovinom u Zagrebu.

Otvaranje trgovačkog parka Arena Park, zakazano je za proljeće 2019. godine. Arena Park, također u vlasništvu grupacije NEPI Rockcastle, investicija je od 10 milijuna Eura koja će obogatiti ponudu te shopping destinacije za 8.000m2 s 11 trgovina, drive through restoranom te kafićem. Rezultati istraživanja potvrđuju da se ulaganje u renovaciju i proširenje isplatilo te da su posjetitelji i kupci to prepoznali nagradivši Arena Centar u čak 6 kategorija. Zahvaljujući ovoj osvojenoj poziciji, Arena Centar ima pravo nositi prestižan status „Vrhunska kvaliteta – potvrdili potrošači“ i medalju QUDAL - QUality meDAL 2019/2020 za vrhunsku kvalitetu.

Metodologija

Istraživanje QUDAL - QUality meDAL CROATIA General 2019/2020 provela je međunarodna organizacija ICERTIAS - International  Certification Association GmbH (WWW.ICERTIAS.COM [2]) na području Hrvatske tijekom siječnja 2019. putem web ankete metodom CAWI - DEEPMA (Computer Assisted Web Interviewing - Deep Mind Awareness).

U anketi je sudjelovalo 1.200 ispitanika – opća populacija starija od  15 godina - korisnici interneta u Republici Hrvatskoj. Pitanja su bila otvorenog tipa; ispitanicima nisu bili ponuđeni odgovori, već su sami mogli slobodno navoditi ono što smatraju primjerenim odgovorom. Anketa je obuhvatila cjelokupan teritorij Republike Hrvatske.