Ukratko
StoryEditor

Jeste li spremni za izazov? Pridružite se u izgradnji DataCROnomics skulpture od LEGO kockica

24. Ožujak 2017.

Zahvaljujući zajedničkom projektu tvrtke Bisnode i udruge Financijski klub svi zainteresirani imat će jedinstvenu priliku da sudjeluju u izgradnji skulpture DataCROnomics. Slaganje skulpture počinje u petak, 24.3.2017. u 10.00 sati na Ekonomskom fakultetu (kod Kongresne dvorane).

Skulptura DataCROnomics

Čak 28 750 komada raznobojnih Lego kockica predstavljat će isto toliko različitih podataka koji će u petak, 24.3.2017. na Ekonomskom fakultetu nakon procesa sortiranja, provjere i analize uz pomoć i vodstvo LEGO Kluba Kockice činiti DataCROnomics skulpturu.

Uz pomoć kockica, Bisnode i Financijski klub dočarat će na zanimljiv, jedinstven i jednostavan način proces pretvaranja Big Data u Smart Data – skulptura će prikazivati 5 ključnih ekonomskih pokazatelja (izvoz, investicije, broj zaposlenih, neto dobit, ukupni prihodi)  u razdoblju od 2010. do 2015. godine na temelju podataka iz sveobuhvatne Bisnodeove baze podataka.

Projekt je uvod u Europski tjedan novca

Bisnode i Financijski klub pozivaju sve zainteresirane da budu dio ovog nesvakidašnjeg izazova i odaberu svoj termin za slaganje skulpture. Projekt DataCROnomics uvod je u Europski tjedan novca. Riječ je o eventu kojeg udruga Financijski klub tradicionalno organizira s ciljem povećanja financijske pismenosti i znanja društva. Otvaranje postava skulpture DataCROnomics obilježit će početak Europskog tjedna novca, a serije predavanja, radionica i okruglih stolova održat će se na Ekonomskom fakultetu od 27.3.2017 do 31.3.2017.

Veliki doprinos projektu dali su i LEGO stručnjaci - nacrt skulpture izradio je Matija Pužar, suradnik LEGO grupe, a sam proces slaganja vodit će članovi udruge Kockice.

03. svibanj 2024 23:24