Ukratko
StoryEditor

Jubilarni 10. SoMo Borac po prvi put u Zagrebu

19. Svibanj 2022.

Dodjela nagrada za najbolje digitalne projekte u regiji održat će se 11. studenog i to u partnerstvo sa slovenskom agencijom Pristop

Deseto, jubilarno izdanje najvažnije digitalne nagrade u regiji – SoMo Borac, po prvi će se put održati u Zagrebu i to 11. studenog. Za tu će se prigodu okupiti regionalni stručnjaci iz područja digitalnog marketinga te odabrati i nagraditi digitalne projekte koji su obilježili godinu.

Proteklih devet godina proglašeno je 99 pobjednika, a najbolje je ocjenjivalo gotovo 200 članova žirija, lidera digitalnog marketinga iz čitave regije. Kako je u priopćenju izjavila izvršna direktorica nagrade SoMo Borac, Ružica Vrdoljak Ličina, sav marketing danas je, zapravo, digitalni marketing. - Iako zbog specifičnosti tržišta naša regija kaska, jasno je da je sav marketing digitaliziran. Ključno za naš daljnji razvoj je da pratimo trendove i znanja koja se razvijaju u ovom području. U regiji postoje veća znanja digitalnog marketinga nego se na prvu čini. Postoji niz kompanija i agencija koje rade globalne kampanje i imaju vrijedna iskustva – navela je Vrdoljak Ličina i dodala da na dodjeli žele okupiti čitavu regionalnu zajednicu na jednom mjestu te pokazati što se sve radi.

Novi partneri

Ovogodišnja novost je da uz agenciju 404 koja je suosnivač SoMo Borac nagrade, kao partner u projekt ulazi i slovenska agencija za komunikacijski menadžment Pristop.

- Tržište digitalnog marketinga prilično je zanemareno u cijeloj regiji i zato smo bez razmišljanja odlučili ući u partnerstvo s agencijom 404. I ovo nije priča Pristopa i 404, već je nama svima kao stručnjacima koji se bave digitalnim marketingom jako bitno da se sektor razvija u dobrom smjeru, a SoMo borac je projekt koji svakako postiže željene rezultate - rekao je Sašo Dimitrievski, član uprave agencije Pristop. Nagrada SoMo Borac bira najbolje radove u 9 kategorija, a najbolje radove svake godine bira žiri sastavljen od  20 stručnjaka iz cijele regije. U prvih devet godina, za nagradu je prijavljeno gotovo tisuću projekata, a samo u zadnje tri godine, preko 100 agencija je prijavilo svoje radove za preko 200 različitih brendova, odnosno klijenata.

02. svibanj 2024 07:30