Ukratko
StoryEditor

Kako PBZ odgovara izazovima fintecha

12. Travanj 2018.

Na ovogodišnjim Danima komunikacija jedan od govornika je i Christoffer Malmer, stručnjaka za fintech ulaganja koji je ujedno i jedan od čelnih ljudi vodeće skandinavske banke Skandinaviska Enskilda Banken (SEB). Bit će zanimljivo čuti njegova iskustva i korištenje novih tehnoloških postignuća fintecha i blockchaina u cilju unapređenja komunikacije i poslovanja banke. Kako se na domaćem tržištu banka uspješno prilagođava novim tehnološkim postignućima pokazuju inovativna rješenja PBZ digitalnog bankarstva.

>>>Novi specijal – komKultura na Danima komunikacija

Predstavljanjem nove platforme digitalnog bankarstva PBZ uvodi višekanalni koncept u korištenju aplikacija direktnog bankarstva koji uključuje responzivnu web aplikaciju i prirođene aplikacije za pametne satove (Apple Watch) te mobilne iOS i Android uređaje.

Najveći iskorak na hrvatskom tržištu pružanje je podrške aplikacijom za Appleove pametne satove koja će klijentima nuditi osnovne funkcionalnosti poput prikaza stanja na računu.

Uz unaprijeđeni moderni dizajn s grafičkim prikazima te mogućnosti personalizacije aplikacije, usluga PBZ digitalno bankarstvo donosi i neke nove funkcionalnosti koje do sada nisu bile dostupne u digitalnom bankarstvu. Jedna od inovativnih usluga je štednja #withSAVE – koja vam omogućuje da tijekom cijelog dana izdvajate male iznose novca na svoju štednju a kada ste spremni prenesete svoju dnevnu štednju s tekućeg računa na štedni račun, jednostavno se prijavite i potvrdite transakciju.

Usluga #withSIGN - napredni elektronički potpis omogućuje obavljanje bankarskih poslova bez dolaska u PBZ poslovnicu. Novost su i način plaćanja #withPAY koji omogućuje plaćanje drugim korisnicima PBZ-a bez unosa IBAN-a, tj. za plaćanje je dovoljno da su na popisu kontakata u mobilnom uređaju i da su dio #withPAY zajednice.

>>>Global Finance ponovno proglasio PBZ najboljom bankom u Hrvatskoj

Nabrojane napredne usluge digitalnog bankarstva samo su dio inovativnih usluga PBZ digitalnog bankarstva. Uz razvoj novih aplikacija digitalnog bankarstva, PBZ ulaže i u digitalnu transformaciju svojih poslovnica.

26. travanj 2024 11:28