Ukratko
StoryEditor

Kaufland donira namirnice i sprječava bacanje hrane

16. Svibanj 2018.

Količina hrane koja se danas proizvodi, a istovremeno i baca, vrlo je visoka. Prema podatcima koji su 15. svibnja 2017. objavljeni na stranicama Europskog parlamenta, svake se godine baci 1,3 milijardi tona, tj. čak 1/3 sveukupno proizvedene hrane. Često su trgovački lanci na udaru kada govorimo o ovoj temi, no ima i pozitivnih primjera.

Kaufland već dugi niz godina redovito surađuje s Hrvatskim Caritasom i Hrvatskim Crvenim križem te se različitim akcijama trudi smanjiti količinu hrane koja se na kraju dana mora zbrinuti.

>>>Kaufland i P&G donirali 100.000 kuna za djecu u potrebi

U skladu sa zakonskim okvirima koji strogo definiraju način donacije prehrambenih proizvoda, djelatnici poslovnica Kauflanda diljem Hrvatske svakog tjedna odvajaju proizvode koji su pred istekom roka trajanja te ih šalju Logističko-distributivnom centru gdje ih Caritas Zagrebačke nadbiskupije preuzima i dalje raspoređuje po cijeloj zemlji.

- Želja nam je da na taj način smanjimo količinu hrane koja bi se na kraju dana morala baciti, a naš dugogodišnji partner Caritas ovako redovito dobiva određenu količinu namirnica kojima može pomoći onima kojima je to zaista potrebno, pojašnjava voditeljica Korporativnih komunikacija, Marija Franić.

>>>Kaufland Hrvatska: Predsjednik Uprave Vladimir Tomko mijenja taktiku prema javnosti

Osim toga, kako bi dodatno osvijestili ovu tematiku, Kaufland krajem dana snižava prehrambene proizvode. Sniženja svježih proizvoda iznose čak i do 60% što zasigurno veseli sve kupce, a istovremeno pomaže u smanjenju količina na kraju dana.

Nadajmo se da će u budućnosti biti još sličnih aktivnosti!

24. travanj 2024 18:43