Ukratko
StoryEditor

Kauflandu uručeni certifikati Poslodavac Partner i Above and Beyond

10. Siječanj 2024.
Kaufland i EUN Employer Partner 2023
  • Poslodavac Partner najpoznatiji je certifikat za HR izvrsnost kojeg SELECTIO uručuje već 18 godina tvrtkama koje se ističu na tržištu po visokoj kvaliteti upravljanja ljudskim potencijalima.
  • Above and Beyond najprestižniji je certifikat u HR svijetu kojeg SELECTIO dodjeljuje tvrtkama koje se nalaze u najboljih 10 posto po kvaliteti cijelog HR sustava.

Zahvaljujući odličnim rezultatima ostvarenima u ovogodišnjoj analizi upravljanja ljudskim potencijalima koju provodi SELECTIO, najpoznatija HR konzalting grupacija u Hrvatskoj, Kaufland ponosno nosi certifikate Poslodavac Partner i Above and Beyond. Za Above and Beyond certifikat se mogu prijaviti samo tvrtke koje se nalaze u najboljih 10% prema procjeni kvalitete cjelokupnog HR sustava. Zato ovaj certifikat predstavlja najprestižniju potvrdu kvalitete u HR svijetu, a Kaufland je takvu potvrdu dobio u čak dvije kategorije: ‘Innovation‘ i ‘Future‘.

– Analizom HR sustava primijetili smo da Kaufland iznadprosječno ulaže u edukacije za zaposlenike na svim razinama. Zaposlenicima su na raspolaganju brojne inicijative za razvoj kompetencija budućnosti, a moguće su i prekvalifikacije i usavršavanje znanja i vještina. U protekloj godini svi su zaposlenici imali priliku na dodatna usavršavanja iz različitih područja. Posebno bismo pohvalili i interne baze znanja, poput ‘Connect‘, ‘Storeportal‘ i ‘YOUnited‘ – rekla je Lara Šubić Šuša, voditeljica projekta Poslodavac Partner iz tvrtke SELECTIO.

Inače, u Kauflandu je proces selekcije kandidata maksimalno pojednostavljen uvođenjem ‘Chatbota Kala‘, čime je poboljšano i samo iskustvo kandidata. Također, digitalizacija procesa selekcije posebno je pojednostavila proces zapošljavanja za kandidate koji dolaze iz inozemstva. Uz sam proces zapošljavanja, digitaliziran je i proces uvođenja u posao (eng. onboarding) koji je posebno prilagođen dinamičnoj svakodnevici u maloprodaji.

Za razliku od nagrada za pojedinačne HR ili employer branding prakse, Poslodavac Partner i Above and Beyond certifikati uručuju se za izvrsnost cjelokupnog HR sustava što znači da je Kaufland morao dokazati povezanost, svrhovitost i kvalitetu HR praksi koje se primjenjuju u cijeloj organizaciji, na svim razinama.

27. travanj 2024 08:19