Ukratko
StoryEditor

Konferencija ‘Iskustvo nikad ne zastarijeva‘– ideje i rješenja za izazove u svim etapama poduzetničkog puta

02. Listopad 2023.
Konferencija ISKUSTVO NIKADA NE ZASTARIJEVA
Konferencija u organizaciji SENTOR-a i Hrvatske udruge poslodavaca govorit će o izazovima s kojima se poduzetnici susreću kada pokreću biznis, u tijeku rasta i razvoja poslovanja i na kraju svoje poduzetničke karijere, kada razmišljaju o izlasku iz poslovanja

Konferencija pod nazivom ‘Iskustvo nikada ne zastarijeva‘ održat će se u četvrtak, 26.10. 2023. u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) u Zagrebu. Organizatori konferencije su Klub poduzetnika seniora SENTOR, udruga koja okuplja iskusne, mahom umirovljene poduzetnike i menadžere koji pružaju pro bono mentorsku podršku poduzetnicima suočenim s izazovima u poslovanju, HUP, Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske u Hrvatskoj i CEPOR.

- Konferencija će okupiti sudionike mentorskog programa i druge poduzetnike i institucije koje pružaju podršku razvoju poduzetništva u Hrvatskoj. Konferencija je namijenjena poduzetnicima u različitim fazama poduzetničkog puta kojima je potrebna podrška koju mogu dobiti kroz mentorski program SENTOR-a, ali i iskusnim stručnjacima koji su spremni podijeliti svoja znanja i iskustva. Bilo da ste mladi poduzetnik željan podrške ili pak iskusan stručnjak spreman podijeliti svoje znanje i iskustvo – ovo je mjesto povezivanja - objašnjava Blaženka Urbanke, suosnivačica i i Predsjednica UO Kluba poduzetnika seniora SENTOR.

Glavni partner koji je podržao razvoj mentorskog programa SENTOR-a je HUP-a.

- Svi smo svjesni važnosti mentora u životu, svi smo ih imali i pronalazili u ljudima oko nas. HUP je podržao SENTOR-ov mentorski program od samih početaka jer smatramo da je izuzetno važno omogućiti razmjenu iskustava i znanja među poslodavcima i da u tom procesu svi uče i profitiraju. HUP, odnosno Udruga malih i srednjih poduzetnika, uključila se u ovaj projekt jer među svojim članovima ima i poduzetnike koji žele biti mentori, ali i poduzetnike koji traže iskustvo drugog poduzetnika da im pomogne u poduzetničkim dilemama - rekla je  Irena Weber, glavna direktorica HUP-a.

Konferencija će okupiti zanimljive govornike.

Ratko Rudić, umirovljeni vaterpolski trener i nekadašnji vaterpolist koji je ukupno 11 puta sudjelovao na olimpijskim igrama što je rekord u povijesti hrvatskog sporta održat će izlaganje na temu ‘Iskustvo pobjednika‘ gdje će govoriti o pristupu koji je primjenjivao u svojoj trenerskoj praksi koji mu je pomogao osigurati vrhunske rezultate, bez obzira na okruženje i timove s kojima je radio.

Izdvajamo i temu ‘Izgradnja brenda poduzetnika ili kompanije – što je važnije?‘ u kojoj će biti govora o strateškom pristupu izgradnji brenda poduzetnika i kompanije te implikacijama koje takav pristup može imati na vrijednost tvrtke. Ovu temu prezentirat će Manuela Šola, vlasnica i direktorica PR agencije Komunikacijski laboratorij, dopredsjednica HUP-ove Udruge malih i srednjih poduzetnika te predsjednica NO HUP-a, ali i sama sudionica mentorskog programa SENTOR-a:

- Zaista vjerujem da je taj proces učenja iznimno važan bez obzira koliko dugo imaš svoju kompaniju, s druge strane ogromno je bogatstvo koje možemo dobiti od ljudi koji rade puno duže na tržištu i jako su uspješni u tome što su radili. Moj mentor je bio poduzetnik s višegodišnjim iskustvom koji je prošao razne transformacije kompanije, od početaka pa do prodaje. U naša tri sessiona skratio mi je poduzetničke muke za pet godina - kaže Šola.

U razgovoru s Miodragom Šajatovićem, glavnim urednikom LIDER-a, svoja početnička poduzetnička iskustva podijelit će četvero mladih poduzetnika koji su uspješno savladali „dječje bolesti“ kod pokretanja biznisa, dok ih nisu snašli novi.

Ante Mandić osnivač je IT tvrtke IN2. Nakon prodaje tvrtke i dalje je aktivan na poslovnoj sceni kao ulagač u nekoliko biznisa i mentor i suosnivač SENTOR-a. U svom izlaganju govorit će o razlozima, prednostima i nedostacima vlasničkog exit-a kroz prodaju tvrtke.

Temu „Umiru li kompanije i zašto?“ obradit će Boris Popović suvlasnik riječke tvrtke Alarm Automatika i suosnivač SENTOR-a i Boris Vukić, partner u Adizes SEE, a govorit će o preduvjetima da tvrtka nadživi osnivača.

Predviđeno je sudjelovanje oko 120 sudionika na konferenciji – poduzetnika i predstavnika institucija koje pružaju podršku razvoju poduzetništva u Hrvatskoj.

Kotizacija za sudjelovanje na konferenciji neće se naplaćivati. Prijave i kompletan program: https://sentor.com.hr/konferencija/.

28. travanj 2024 16:52