Ukratko
StoryEditor

Konferencija: Strategija uvođenja eura u Hrvatskoj

20. Listopad 2017.

U nastojanju da se hrvatsku javnost upozna s najvažnijim odrednicama procesa uvođenja eura u našoj zemlji te otvori i potakne javna rasprava o tom složenom i dugogodišnjem procesu, Vlada Republike Hrvatske i Hrvatska narodna banka organiziraju konferenciju će biti predstavljena Strategija za uvođenje eura kao službene valute u Hrvatskoj.

>>>Vujčić: Bankarski sustav ne bi se ‘urušio’ ni kad bi otpisali sva potraživanja prema Agrokoru

Konferencija će se održati 30. listopada u hotelu Westin u Zagrebu s početkom u 9 sati, a nakon što premijer Andrej Plenković otvori konferenciju, prezentaciju pod nazivom Strategije za uvođenje eura kao službene valute u Hrvatskoj održat će Boris Vujčić, Zdravko Marić i Martina Dalić.

Strategija sagledava pretpostavke za uvođenje eura i razmatra učinke tog procesa, a pripremile su je Vlada Republike Hrvatske i Hrvatska narodna banka, uvažavajući politički i ekonomski značaj uvođenja eura za Hrvatsku, kao i potrebu kvalitetne i pravovremene pripreme za taj događaj.

>>>Vujčić: Rast produktivnosti je zaustavljen, Hrvatska je prestala biti ‘catching-up’ zemlja

Izlaganja i panel-diskusije u programu konferencije ponudit će kvalitetnu podlogu za očekivanu raspravu, a održat će se uz sudjelovanje uglednih predstavnika akademske zajednice, poduzeća, banaka, nekoliko udruženja i udruga te nositelja novčane i ekonomske politike u našoj zemlji.

25. travanj 2024 00:44