Ukratko
StoryEditor

Kreativni fond mladih Uzgon: Uz podršku poslovnog sektora i podizanje svijesti o značaju filantropije, možemo otvoriti bolju perspektivu mladima

10. Studeni 2016.

Prije nepunih godinu dana, Zaklada Zamah je pokrenula projekt „Kreativni fond mladih UZGON“.

Radi se o projektu kojemu je cilj aktivno  uključivanje mladih u realizaciji različitih ideja koje mogu doprinijeti stvaranju kvalitetnijih uvjeta za kulturno društveni život u manjim zajednicama. Fond mladih Uzgon kroz pro-aktivno djelovanje i otvoreni poziv na uključivanje svi aktera odgovornih za  boljitak društva, razvija novi model koji će doprinijeti većoj i odgovornijoj ulozi mladih u stvaranju pozitivnog ozračja i kvalitetnije perspektive u sredinama gdje se nalaze. Projektom su trenutno obuhvaćene tri županije - Grad Zagreb, Bjelovarsko-bilogorska i Koprivničko-križevačka županija, a od svog osnutka Fond Uzgon je za financiranje projekata mladih odobrio 150.000,00 kn.

Poslovni ljudi širom svijeta razumiju  značaj filantropije i sve je veći postotak onih koji kroz različite modele prakticiraju društveno odgovorno poslovanje (DOP). Raste broj financijskih potpora od strane poslovnog sektora organizacijama civilnoga društva, što ukazuje na povećanu  brigu o zajednici i njihovim članovima. U Hrvatskoj, svijest o važnosti i ulozi filantropije za razvoj zdravog društva još uvijek nije dovoljno razvijena.

Svojim djelovanjem Zaklada Zamah želi ukazati na filantropske potencijale koji se nedovoljno koriste te mogućnost koje se pružaju tvrtkama kroz suradnju sa zakladama. Poslovni sektor putem zaklada može ulagati  u programe, podupirati različite inicijative te imati potpunu kontrolu nad cijelim procesom svoje investicije. Osobitu prednost ovakvih partnerstva i ulaganja vidljiva je u  praćenju investiranog kapitala te mjerenju i vrednovanju rezultata.     Fond mladih Uzgon osobitu pozornost posvećuje mladima jer mladi su budućnost naše zemlje.

Kroz aktivnosti Fonda Uzgon, mlade  učimo njihovoj odgovornosti prema zajednici, vrijednostima davanja, kreiramo prostor za potencijale razvoja jer samo na taj način možemo poticati promjene u društvu. U hrvatskom društvu želimo da mladi razviju razumijevanje za potrebe drugih i steknu  filantropske navike kako bi odgovorno mogli biti akteri u društvenim promjenama i aktivno radili na boljoj sutrašnjici u svojim zajednicama. Svrha filantropije nije samo davanje novca, filantropija je i pomaganje i darivanje vremena, darivanje znanja...

Kako bismo uspjeli u namjeri, pozivamo sve poduzetnike, sve filantrope „Budite dio promjena, budite naš partner u promjenama, podržite nas!“

Uloga poslovnog sektora u kreiranju kulture filantropije je neizostavna. Kultura filantropije je korisna kako za pojedinca, organizacije, zajednice, tako i za društvo u cjelini. Vjerujemo da je ulaganje u mlade najisplativija investicija. Svjesni smo vremena velike mobilnosti i potreba mladih da kreiraju sigurniju budućnost za sebe i mislimo da svaki poslovni subjekt može i treba pridonijeti budućnosti mladih u njihovim zajednicama u Hrvatskoj.

Kreativni fond mladih Uzgon je inovativni, održivi model financiranja projekata mladih u lokalnim zajednicama koji omogućuje edukaciju svih sudionika, realizaciju projekata mladih i rješavanje njihovih problema. Aktivnom ulogom fonda, radi se na promociji odgovorne filantropije i stvaranju poticajnog okruženja za društveno-ekonomsku afirmaciju mladih u lokalnim sredinama te se želi dugoročnije osnažiti poziciju i utjecaj mladih.

U nekoliko mjeseci postojanja, Fond Uzgon je financirao deset projekata. Zajedničko svim projektima je da su pokrenuti od strane mladih ili su organizirani za mlade. Fond podupire organizacije koje rade s mladima na način da prepoznaje i omogućava realizaciju njihovih inovativnih i utjecajnih ideja.

Poduzetnici, filantropi, budite dio promjena, budite naš partner u promjenama, podržite nas! Zadržimo mlade u Hrvatskoj, osigurajmo im bolju budućnost!

Kako donirati?

Podržite naše dosadašnje i buduće projekte i akcije doniranjem preko PayPal aplikacije na gumbu "Donate" ili direktnom uplatom na dolje navedeni račun Zaklade Zamah.

Žiro račun Zaklade Zamah

Zagrebačka banka

IBAN: HR6323600001101930294

27. travanj 2024 21:33