Ukratko
StoryEditor

Kreiranje poduzetničkog ekosustava na 2nd Chicago Collaboration Weeku

03. Travanj 2017.

U Hrvatsku, 6. i 7. travnja, dolazi sedam renomiranih svjetskih stručnjaka kako bi razmijenili iskustva u području kreiranja ekosustava za poticanje poduzetništva i inovacija.

Cilj događanja pod nazivom 2nd Chicago Collaboration Week je upoznati startupove, poduzetnike, poduzetničke potporne institucije i studente s američkom dobrom praksom kroz različita predavanja i radionice na temu poduzetništva.

Poduzetnički ekosustav

6. travnja 2017. godine u HUB385 (Petračićeva ulica 4) održat će se susret za poduzetničke potporne institucije iz cijele Hrvatske pod nazivom „Developing Innovation Eco-System“ na kojem će glavna tema biti razvoj poduzetničkog ekosustava u Hrvatskoj kroz primjere iz Chicaga.

Glavni govornici bit će Serhat Cicekoglu, stručnjak za upravljanje inovacijama, Kristi Dula, jedna od suosnivačica „1871“, najvažnijeg centra za poduzetništvo u Chicagu i Steve Oxman, voditelj akademskih inovacija za DV X, udruge DeVry Education Group.

Radionice

U panel raspravi na temu Startup poduzeća budućnosti sudjelovat će Emily Lonigro Boylan, Scott Nasatir, Gillian Downey i Gabrielle Buckley. U popodnevnim radionicama javnost će biti podijeljena u tri grupe s temama povezivanja malih ekosustava sa svjetskim investitorima, osposobljavanja ljudi današnjice za poslove budućnosti te uključivanja mladih u poduzetništvo.

7. travnja 2017. godine, u jutarnjem dijelu događanja, u Double Tree by Hilton (Vukovarska 269A) će se održati konferencija za poduzetnike na temu „Time To Go West“. Peggy Parfenoff, predsjednica World Chicaga, neprofitne organizacije koja direktno povezuje međunarodne lidere s tvrtkama i organizacijama u Chicagu u obliku studijskih posjeta i stipendija, prisutnima će održati predavanje o povezivanju Sjedinjenih Američkih Država i Republike Hrvatske, nakon čega će slijediti prezentacije predavača, predstavljanje hrvatskih inovativnih tvrtki, uspješni poduzetnički primjeri iz Chicaga te panel rasprava.

Susret sa studentima

Popodnevni dio događanja čini susret sa studentima „Engaging Next Start-Up Generation“ koji će se održati na Ekonomskom fakultetu (Trg John F. Kennedy 6) na kojem će predavači govoriti što je potrebno kako bi se razvile vještine budućih lidera, kako razviti poduzetnički duh te kako se pripremiti za posao budućnosti. Panel rasprava koja slijedi bit će na temu poslova budućnosti, a cijeli događaj organiziran uz pomoć Ekonomske klinike završava networkingom sa studentima.

2nd Chicago Collaboration Week organizira Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), u suradnji s nevladinom organizacijom WorldChicago i Europskom poduzetničkom mrežom (EEN), Ministarstvom vanjskih poslova SAD-a te partnerima Tehnološki park Varaždin i Tehnološki park Zagreb. Detalje o događaju i program možete preuzeti OVDJE.

24. travanj 2024 11:55