Ukratko

Lidl Hrvatska osmu godinu zaredom dobitnik certifikata Poslodavac Partner

Aleksandar Zemunić i Nikolina Vlašić
Avatar
Autor Lider

Certifikat Poslodavac Partner, priznanje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima koje dodjeljuje tvrtka SELECTIO, i ove je godine uručen tvrtki Lidl Hrvatska, zahvaljujući njihovim kvalitetnim HR praksama.

Lidl posebnu pažnju pridaje ulaganju u ljudske resurse, od početka svog poslovanja u Hrvatskoj kontinuirano povećava paket pogodnosti za svoje zaposlenike. I prošlu i ovu poslovnu godinu kompanija je tvrtka je započela povećanjima plaća za svoje radnike u trgovini i skladištu, većim božićnicama te nizom ostalih pogodnosti za sve svoje zaposlenike; regres, sezonski dodatak, sistematske preglede, darove za djecu, itd.

Osim toga, Lidl Hrvatska ulaže i u razvoj svojih zaposlenika te je samo u protekloj godini za školovanje izdvojeno preko 140.000 sati. Zaposlenicima su na raspolaganju mentori, online školovanja, stipendije, stručne i soft skill edukacije, tečajevi stranih jezika te niz drugih razvojnih programa sukladno njihovim te potrebama poslovanja. Posebno se ističe Lidlov program uvodnog školovanja koji svim novim zaposlenicima olakšava upoznavanje s tvrtkom, njenom kulturom te poslom i kolegama.

Zaposlenici imaju priliku i za karijerna napredovanja, veliki broj zaposlenika na rukovodećim pozicijama svoje karijere započeo upravo u Lidlu. Također, zaposlenici mogu napredovati i imaju priliku preuzeti i pozicije u drugim državama ili u Lidlovoj centrali u Njemačkoj.

– Od samog ulaska na tržište vodimo se kvalitetom u svakom segmentu poslovanja, pa tako i u domeni ljudskih resursa. Održavanjem i podizanjem standarda rada u našem poslovanju želimo pozitivno utjecati na razvoj primarno tržišta rada maloprodaje, ali i cjelokupnog tržišta rada. Izrazito smo ponosni što svojim zaposlenicima osiguravamo širok spektar pogodnosti, ali i što ga zahvaljujući odličnim rezultatima kroz godine kontinuirano širimo – istaknula je Nikolina Vlašić, voditeljica Sektora ljudskih resursa, primajući nagradu od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke Selectio.

Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj. Više o projektu Certifikat Poslodavac Partner možete doznati na stranici projekta www.poslodavacpartner.org.

 

Komentari